Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KNAB: Rimšēviča lietas izmeklēšanai vajadzēs mēnešus nevis gadus

Pret Latvijas bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču sāktās krimināllietas izmeklēšana prasīs vairākus mēnešus un šīs lietas izmeklēšana noteikti nebeigsies ar neko, otrdienas rītā LNT raidījumā 900 sekundes sacīja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Jēkabs Straume.

"Apjoms, kas ir šajā kriminālprocesā, tas pierādījumu kopums, tās kriminālprocesuālās darbības, kuras bija un ir jāveic, norāda uz to, kā mēs runājam par mēnešiem nevis gadiem," teica Straume. Uz papildjautājumu, vai lietas izmeklēšana neizčākstēs, viņš atbildēja: "Pavisam noteikti nē".

KNAB vadītājs atturējās sīkāk komentēt jebkādas šīs lietas izmeklēšanas nianses, kā arī nosaukt lietas izskatīšanas termiņu, jo izmeklētāji par to noteikti nepriecātos. Viņš vien atgādināja, ka lieta ir sākta līdz ar faktiem un personām, kura nav saistītas ar kredītiestādēm, kuras šobrīd darbojas Latvijā.

Netieši noprotams, ka lieta varētu būt saistīta ar Trasta komercbanku, taču Straume, tāpat kā iepriekš Rimšēviča puse nedz noliedz, nedz apstiprina.

Jau vēstīts, ka Rimšēviču tur aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Kukuļa apmērs šajā lietā ir vismaz 100 000 eiro. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

KNAB paziņojis, ka šī krimināllieta nav saistīta ar kredītiestādēm, kas patlaban darbojas Latvijā, nedz ar ASV Finanšu ministrijas paziņojumiem par ABLV Bank darbību, nedz arī ar potenciālo tiesvedību starp Latvijas valsti un Norvik banku.

Latvijas Bankas amatpersonai ir piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi - drošības nauda, noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Vienlaikus Rimšēvičs paziņojis, ka ir nolēmis neatkāpties no amata.

Top komentāri

Hmm..
H
Tad nu gaidam, kurš pēc pāris mēnešiem kārs akmeni kakla un metīsies straumē :) . Jo ja tur nekā vēl nav un kaut kas ir jāvāc, tad arī nekā tur nebūs
Hm
H
KNAB vērtība Latvijai līdz šim bijusi tikai negatīva, neko viņi nav spējuši novērst, tikai novērot. Ja šo lietu "sekmīgi" novedīs līdz galam, tas nozīmēs, ka tā ir falsificēta. Reālu lietu KNAB nespēj atrisināt ne mēnešos, ne desmitgadēs.
mierīgs jautājums
m
"Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis." Vai drošības līdzeklis ir OIK atļaujas noņemšana viņa naudas tumbočkai?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas