Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

KNAB rosina saukt pie kriminālatbildības par datortomogrāfa utilizēšanu Rēzeknē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis Rēzeknes prokuratūrai 2013.gada maijā uzsāktā kriminālprocesa materiālus, rosinot pie kriminālatbildības saukt kādas Rēzeknes ārstniecības iestādes bijušo valdes locekli par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, portālu Diena.lv informēja KNAB.

KNAB gan nenosauc, par kuras ārstniecības iestādes bijušo valdes locekli ir runa, bet vēsta, ka izmeklēšanas laikā iegūtie pierādījumi dod pamatu izmeklētājam uzskatīt, ka Rēzeknes ārstniecības iestādes valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, ļaunprātīgi izmantoja savu dienesta stāvokli un 2013.gada februārī bez atlīdzības nodeva utilizācijai ārstniecības iestādes īpašumā esošo medicīnisko iekārtu datortomogrāfu, lai gan tās piegādātājs piedāvāja to atpirkt.

Nerealizējot medicīnisko iekārtu tās piegādātājam par augstāko iespējamo cenu (5000 latu), valdes loceklis rīkojās ar pašvaldības mantu izšķērdīgi un pretēji ārstniecības iestādes un tās kapitāldaļu turētāja (pašvaldības) interesēm, liedzot ārstniecības iestādei gūt ienākumus un radot ievērojamus mantiskus zaudējumus 5000 latu jeb 7114,36 eiro apjomā.

KNAB izmeklētājs ierosina sākt kriminālvajāšanu pret ārstniecības iestādes bijušo valdes locekli par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu. KNAB uzsver, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas