Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Koalīcija esot vienojusies Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt Kazāku

Koalīcijas partijas esot šovakar vienojušās Latvijas Bankas prezidenta amatam virzīt centrālās bankas padomes locekli Mārtiņu Kazāku, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Pēc pirmdien notikušās koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) žurnālistiem paziņoja, ka valdību veidojošās partijas esot nonākušas līdz diviem kandidātiem - Kazākam un  Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājam Uldim Cērpam.

Šovakar Jaunās konservatīvās partijas frakcija nolēma, ka tā ir gatava atbalstīt arī Kazāka kandidatūru, lai arī sākotnēji ticis pieņemts lēmums amatā atbalstīt Cērpu.

Koalīcijas partijas vairākkārt uzsvēra, ka ir nepieciešams kopīgi vienoties par vienotu kandidātu centrālās bankas prezidenta amatam, lai nepieļautu situāciju, ka augstā amata ievēlēšanā izšķirošas būtu opozīcijas politiķu balsis.

Pēc koalīcijas sanāksmes tika plānots, ka diskusijas turpināsies rīt, taču patlaban neoficiāla informācija liecina, ka valdību veidojošās partijas esot nonākušas līdz vienotam redzējumam, amatam plānojot virzīt Kazāku.

Kā ziņots, Saeimas Prezidijs un Frakciju padome līdz 3.decembrim pagarināja kandidātu izvirzīšanas laiku Latvijas Bankas prezidenta amatam. Pagarinājums dod papildu laiku koalīcijai turpināt sarunas par piemērotāko kandidātu uz šo posteni. 

Šī augstā amata kandidātu vidū iepriekš bija arī Fiskālās disciplīnas padomes locekle Inna Šteinbuka un Altum valdes priekšsēdētājs Reinis Bērziņš.

Latvijas Bankas pašreizējā prezidenta Ilmāra Rimšēviča amata pilnvaru termiņš beidzas jau pēc nepilnām trim nedēļām - 21.decembrī.

 

 

Top komentāri

jomajo
j
Vai tas Kazāks ir tas Šķēles čomaks?Vai pa blatiem bīdīs oligarhiem banku?
lohiem izvele
l
Makšķerēt braukā kopā ar Rimševicu :DDDD Kas tur var būt labāks?Varbūt loms?
Nost šīs cūkas
N
Šis te taukumūlis ar ko labāks par to lopiņu Taukasti?Visu šo cūku baru vajag triekt ar sūdainu koku no tā kantora arā.Lopi izlaidušies kā vepri.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas