Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Koalīcijā vienprātīgs atbalsts VID Finanšu un Muitas policijas apvienošanai

Koalīcijā ir vienprātīgs atbalsts Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu un Muitas policijas apvienošanai, žurnālistiem sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Valdības vadītājas pēc valdošās koalīcijas partiju sanāksmes sacīja, ka partneriem bez iebildumiem vienojās par šo priekšlikumu. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija virzīs šādu likumprojektu izskatīšanai parlamentā, un paredzēts, ka likuma izmaiņas varētu stāties spēkā no 1.oktobra.

Taujāts, ar ko jauns likumprojekts būs atšķirīgs no tiem, kas Saeimas komisijām nodoti jau pērn septembrī, Kučinskis atbildēja: "Tam ir vienprātīgs koalīcijas partneru atbalsts". Turklāt šoreiz jautājums par Finanšu un Muitas policijas apvienošanu būs nodalīts no ieceres par Iekšējās drošības dienestu, skaidroja premjers.

Viņš norādīja, par Iekšējās drošības dienesta izveidi vēl diskutēs darba grupa un tuvākajās nedēļās varētu būt ekspertu slēdziens.

Šoreiz šis "nav lēmums no malas", akcentēja Kučinskis, piebilstot, ka pie reformām strādā arī VID vadītāja Ilze Cīrule.

Kā ziņots, iepriekš šis jautājums bija izraisījis domstarpības koalīcijā. Vēlāk izskatīšanai parlamenta komisijās bija nodoti vairāki likumprojekti - gan Vienotības, gan Zaļo un zemnieku savienības sagatavotie, kas nekādu tālāko virzību vēl neguva.

Top komentāri

RRR
R
Nedriikst apvienot! Ir jaabuut atseviskai izmekleeshanas iestaadei MUITAS jomaa, un ir jaabuut atseviskai izmekleeshanas iestaadei NODOKLU jomaa. Taas ir savstarpeeji nodaliitas 99% Pasaules valstu! Taas ir savstarpeeji nodaliitas arii ASV. Taas ir savstarpeeji nodaliitas arii Krievijaa. Sho iestaazhu savstarpeejais nodaliijums nodroshina droshu starptautisko sadarbiibu ar attieciigajaam aarvalstu iestaadeem (starptautiskaa sadarbiiba ir neiespeejama vai ir loti neefektiiva, ja pie aarvalsts Muitas izmekleeshanas iestaades veershas NE-Muitas iestaade, un liidziiga situaacija ir arii ar starptautisko sadarbiibu starp Nodoklu noziegumu izmekleshanas iestaadeem). Shaada apvienoshana NAV izdeviiga valsts ekonomikai, jo neveicina (un apgruutina) noziedziibas apkaroshanu un noveersanu. Shaada apvienoshana ir izdeviiga ORGANIZEETAJAI NOZIEDZIIBAI! Apdomaajiet, ko daraat! Lai Jums veicas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas