Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu atkārtoti izvēlēts Straume

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu atkārtoti uzvarējis Jēkabs Straume, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Straumi par uzvarētāju konkursa komisija atzinusi vienbalsīgi.

Straume sāka vadīt KNAB 2017.gada jūnijā pēc uzvaras iepriekšējā šī amata konkursā. Pirms tam Straume vairāk nekā 16 gadus strādājis Militārās izlūkošanas un drošības dienestā (MIDD), no tiem desmit gadus - pārvaldes priekšnieka amatā; pirms tam strādājis Valsts policijas Organizētās noziedzības un apkarošanas birojā.

Pildot dienesta pienākumus, Straume piedalījies starptautiskās misijās, kā arī pārstāvējis Latviju un MIDD NATO institūcijās. Straume ir absolvējis Latvijas Policijas akadēmiju, iegūstot profesionālo maģistra grādu un jurista kvalifikāciju.

Konkurss norisinājās divās kārtās. Pirmajā kārtā konkursa komisijai bija jāizvērtē iesniegtie dokumenti, pretendentu atbilstība obligātajām prasībām, kā arī Satversmes aizsardzības biroja sniegtais atzinums par pretendentu atbilstību likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Saskaņā ar konkursa nolikumu otrajā kārtā pretendentiem pārrunu laikā komisijai bija jāskaidro savs redzējums par KNAB turpmāko attīstību un prioritātēm. Šīs kārtas laikā komisijai bija jāvērtē arī pretendentu vadības kompetences. Uz konkursa otro kārtu tika izvirzīts tikai viens no pretendentiem.

Lai plašāk skaidrotu konkursa gaitu un rezultātu, kā arī iepazītos ar Straumes redzējumu par KNAB turpmāko attīstību, Valsts kancelejas direktors, atlases komisijas vadītājs Jānis Citskovskis un konkursa uzvarētājs Straume pieejami mediju intervijām pirmdien plkst.15.30 Valsts kancelejā.

Par Jēkaba Straumes apstiprināšanu amatā uz otro termiņu vēl jālemj valdībai un Saeimai.

Konkursa pretendentu vērtēšanas komisiju vadīja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tās sastāvā bija ģenerālprokurors Juris Stukāns, Satversmes aizsardzības biroja direktors Egils Zviedris un Valsts drošības dienesta priekšnieks Normunds Mežviets. Tāpat pretendentu atlasē ar padomdevēja tiesībām piedalījās ne vairāk kā trīs Sabiedriski konsultatīvās padomes pilnvaroti pārstāvji.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas