Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kontrolpirkumos pieķer 11 pieaugušos, kuri gatavi nepilngadīgajiem sagādāt alkoholu

Veicot 100 kontrolpirkumus tirdzniecības vietās Rīgā, pieķerti 11 cilvēki, kas pārdevuši vai nopirkuši nepilngadīgajiem alkoholu, aģentūru LETA informēja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Kontrolpirkumus no 25.augusta līdz 22.septembrim veica SPKC sadarbībā ar Rīgas Pašvaldības policiju kampaņas "Lai būtu skaidrs!" laikā.

Puse jeb 50 kontrolpirkumi tika veikti dažādās tirdzniecības vietās Rīgā, un sešos gadījumos tika noformēti protokoli. Savukārt 50 kontrolpirkumos tika iesaistīti pieaugušie, aicinot iegādāties alkoholiskos dzērienus nodošanai nepilngadīgajiem - piecām personām tika noformēti protokoli.

Kontrolpirkumu rezultāti liecina, ka nepieciešama vēl lielāka tirgotāju un sabiedrības izglītošana un kontrole, lai ierobežotu alkoholisko dzērienu pieejamību nepilngadīgo vidū, norāda SPKC speciālisti.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas un SPKC sāktā kampaņa "Lai būtu skaidrs!", kuras mērķis ir izglītot vecākus, sabiedrību un tirgotājus par kaitējumu, ko alkohola lietošana nodara jauniešiem, izmaksās 25 000 eiro.

Līdz šim veiktie SPKC pētījumi liecina, ka regulāras alkohola lietošanas pieredze (40 un vairāk reižu dzīves laikā) ir aptuveni katram trešajam jeb 35% jauniešu vecumā no 15 līdz 16 gadiem. Savukārt dzīves laikā vismaz vienu reizi piedzērušies bijuši 65% nepilngadīgo vecumā no 15 līdz 16 gadiem.

Tāpat vienu reizi pēdējo 30 dienu laikā jebkuru alkoholisko dzērienu veikalā iegādājušies 44% jauniešu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas