Ar šo rakstu sākšu rakstu sēriju par slavenākajiem viskija zīmoliem. Pirmais, kuru var raksturot kā leģendu, daļu no tautas kultūras un vēstures glāzē, ir skotu aristokrāts The Macallan.
Turpinot stāstu par Eiropas slavenākajiem bumbieru
brendijiem, šajā reizē stāstīšu
par itāļu lepnumu – Roner
Williams Pear Brandy. Mēdz
teikt, ka šajā dzērienā tāpat
kā visā Dienvidtiroles reģionā
satiekas Alpu kalnu vēsums
un Vidusjūras maigums.
Pagajušajā reizē sāku stāstīt par slavenākajiem bumbieru destilātiem, sākot ar Šveices lepnumu – Morand Williamine. Šoreiz stāstu turpināšu par vienu no Francijas atpazīstamākajiem zīmoliem Hepp Poire Williams, kas tiek gatavots pēc tradicionālām Elzasas metodēm, kuras pilnveidotas vairākās paaudzēs.
Bumbieru brendijs jeb
pear eau-de-vie ir destilēts
dzēriens, kas gatavots no fermentētiem bumbieriem, Eiropā bieži vien no ‘Williams’
(‘Bartlett’) šķirnes augļiem,
tāpēc daudziem bumbieru
brendijs ir pazīstams ar franču nosaukumu Poire Williams.
Katru gadu rudenī Bavārijas sirdī Minhenē notiek lielākie alus svētki pasaulē – Oktoberfest. Tas parasti ir divu nedēļu pasākums, kas sākas septembra otrajā pusē un noslēdzas oktobra pirmajā svētdienā. Šāgada Oktoberfest noslēgsies šo svētdien, 5. oktobrī.
Iepriekš stāstīju par Francijā un Anglijā darītajiem ābolu sidriem. Tie Latvijā ir diezgan labi pazīstami. Mazāk zināms ir poiré – Normandijā darītais bumbieru sidrs. Arī Anglijā dažos reģionos gatavo tieši bumbieru sidru.