Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kopējais pašvaldību 2020.gada budžets būs par diviem miljoniem eiro mazāks

Latvijas pašvaldību 2020.gada kopējais budžets būs par diviem miljoniem eiro mazāks, trešdien pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem atzina finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Lai ar 2020.gadu varētu celt mediķu atalgojumu, valdība atbalstīja Finanšu ministrijas priekšlikumu mainīt azartspēļu nodokļa ieņēmumu sadalījumu starp valsti un pašvaldībām.

Līdz šim bija plānots, ka nākamgad 90% no azartspēļu nodokļa ieņēmumiem nonāks valsts budžetā, bet 10% - pašvaldību. Tomēr Ministru kabinets šodien lēma proporciju mainīt, proti, valsts saņems 95% azartspēļu nodokļa ieņēmumu, bet pašvaldības - 5%.

Šo izmaiņu rezultātā valsts budžets papildus iegūs divus miljonus eiro, kas tiks novirzīti mediķu atalgojuma celšanai. 

Vaicāts, vai ar pašvaldībām ir saskaņotas izmaiņas akcīzes nodokļu ieņēmumu sadalījumā, Reirs norādīja, ka priekšlikuma saskaņošanas process bija steidzīgs, tāpēc viņa rīcībā nav pašvaldību viedoklis. 

Savukārt uz jautājumu, ja pašvaldības šim sadalījumam nepiekritīs, ministrs atbildēja, ka "ir svarīgi dot mediķiem signālu, ka solidāri tika meklēts risinājums mediķu algām".

Aicināts precizēt, par cik samazināsies pašvaldību 2020.gada budžets, Reirs norādīja, ka tas samazināsies par nedaudz virs diviem miljoniem eiro.

Otrdien Ministru kabinets lēma 2020.gada budžetā par teju miljonu eiro samazināt mērķdotāciju apjomu pašvaldībām.

Iepriekš Saeima pirmajā lasījumā apstiprināja mērķdotāciju apjomu pašvaldībām 382 689 344 eiro apmērā, tomēr valdība lēma izskatīšanai otrajā lasījumā šo summu samazināt līdz 381 854 199 eiro.

No minētā summas pašvaldību pamata un vispārējās vidējās izglītības iestāžu, pašvaldību speciālās izglītības iestāžu, pašvaldību profesionālās izglītības iestāžu un daļējai interešu izglītības programmu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām atvēlēti 282 477 570 eiro. Pēc pirmā lasījumā šī summa bija 281 756 342 eiro.

Tāpat pašvaldību speciālo pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām, Izglītības iestāžu reģistrā reģistrētajiem attīstības un rehabilitācijas centriem un speciālajām izglītības iestādēm, kas nodrošina internāta pakalpojumus, iepriekš plānoto 66 997 909 eiro vietā otrajam lasījumam piedāvāti 63 986 395 eiro.

Savukārt pašvaldību izglītības iestādēs bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no iepriekš plānotajiem 32 951 724 eiro otrajam lasījumam piedāvāti 34 406 865 eiro.

Top komentāri

sīkstulis
s
Pašvaldību večiem tas netraucēs maksāt dāsnas prēmijas un celt algas...
P
P
Ko?!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas