Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievijā izglābtajiem jūrniekiem no Latvijas piemērots naudas sods par nelegālu nodarbinātību

Krievijā no avarējušā zvejas kuģa Daļnij Vostok izglābtajiem jūrniekiem no Latvijas piektdien piemērots naudas sods par nelegālu nodarbinātību Krievijas teritorijā.

"Latvijas pilsoņi, kas strādāja uz tralera, saukti pie administratīvās atbildības par nelikumīgu nodarbinātību Krievijas teritorijā, un katram no viņiem piemērots naudas sods 2000 rubļu apmērā," pavēstīja Sahalīnas apgabala Migrācijas dienesta pārvalde.

Krievijas mediji vēsta, ka sestdien abi Latvijas pilsoņi caur Maskavu izlidos uz mājām.

Krievija ierosinājusi administratīvās lietas pret 26 ārvalstu jūrniekiem, kas izglābās no pagājušajā nedēļā Kamčatkas piekrastē avarējušā zvejas kuģa Daļnij Vostok.

22 ir Mjanmas pilsoņi, kuriem soda mērs tiks pasludināts pirmdien, bet pārējie divi ir Vanuatu pilsoņi, kuru lietu izskatīšana apgrūtina personu apliecinošo dokumentu sagādāšana. Vanuatu pilsoņu jautājumus Krievijā risina Austrālijas vēstniecība.

Kā ziņots, traleris Daļnij Vostok avarēja 2.aprīlī ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. SOS signāls no tralera netika saņemts.

Pavisam uz kuģa klāja atradās 132 cilvēki: 78 Krievijas pilsoņi un 54 ārzemnieki - Ukrainas, Latvijas, Vanuatu un Mjanmas pilsoņi. Kopumā izglābti 63 cilvēki, 62 gāja bojā. Vēl astoņu cilvēku liktenis nav zināms.

Uz kuģa atradās arī trīs Latvijas pilsoņi, no kuriem viens gājis bojā.

Kuģis būvēts 1989.gadā Krievijā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu Stende kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā.

Pērn kuģi iegādājies uzņēmums Magellan, un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā.

Uzņēmumā Magellan, kuram piederēja avarējušais kuģis, nespēja paskaidrot, kāpēc uz kuģa bijuši ārzemnieki. Jūrnieku arodbiedrība apgalvo, ka ārzemju strādnieki paši maksājuši kuģa īpašniekam par tiesībām strādāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas