Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Krievija noliedz politiskus iemeslus Lietuvas piena karam; Rīgā paraksta sadarbības plānu ar Latviju

Krievija noliedz, ka ierobežotajam Lietuvas piena produktu importam būtu politiski motīvi. Vienlaikus otrdien, 8.oktobrī, Rīgā Krievijas un Latvijas ārlietu ministriju pārstāvji parakstīja divu gadu sadarbības plānu.

"Tam, protams, nav nekādu politisku iemeslu. Tas saistīts ar produkcijas kvalitātes kontroli, jo bijušas zināmas atkāpes," otrdien Rīgā pēc sadarbības līguma parakstīšanas ar Latvijas ārlietu resoru žurnālistiem skaidrojot konfliktu ar Lietuvu, sacīja Krievijas ārlietu ministra pirmais vietnieks Vladimirs Titovs. Viņš teica, ka nesaprot lietuviešu partnerus, jo viņi sākuši nākt klajā ar skaļiem, politiskiem paziņojumiem tā vietā, lai normāli veidotu dialogu attiecīgo dienestu starpā.

No Latvijas puses sadarbības līgumu ar Krievijas Ārlietu ministriju parakstīja valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs. "Mēs runāsim regulāri par konsulāriem, ekonomiskiem, politiskiem, drošības jautājumiem. Tā ir laba, uzticību veicinoša zīme," līguma pamatprincipus raksturoja valsts sekretārs.

Šobrīd jau zināms iepriekš gana ilgi nenoteiktais abu valstu starpvaldību komisijas norises datums, proti, puses sanāks kopā šā gada novembra nogalē Jekaterinburgā. Pildegovičs teica, ka komisijas sēdes laikā plānots parakstīt līgumu par robežšķērsošanas vietām, par sadarbību mežu dienesta starpā un glābšanas darbos. Dienas kārtība patlaban līdz galam vēl neesot noteikta, bet jau tagad skaidrs, ka tā būs plaša.

"Mēs esam vienojušies par zināmu jaunu lapaspusi abu valstu ārlietu ministriju sadarbībā. Parakstīts divu gadu sadarbības plāns," teica Pildegovičs. Viņs bilda, ka visa līguma pakete, kas 2011.gadā toreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera vizītes laikā Maskavā tika parakstīta, ir jau stājusies spēkā un tagad jāstrādā un jāgatavo jauni līgumi.

"Mums ļoti pozitīvi attīstās ekonomiskā sadarbība. Tāpat mēs konstatējām, ka nav izsmelts sadarbības potenciāls ārpus ekonomikas," teica Titovs, kurš aicināja savu kolēģi nākamgad vizītē apmeklēt Maskavu.

Jau vēstīts, ka Krievija no 11.septembra sāka detalizēti pārbaudīt kravas, kuru sūtītājvalsts ir Lietuva, sagādājot finansiālus zaudējumus Lietuvas kravu pārvadātājiem un loģistikas uzņēmumiem, bet nesniedzot nekādus oficiālus paskaidrojumus par savu rīcību. Par šo jautājumu lems arī Eiropas Parlamenta (EP) plenārsēdē, vēsta EP preses dienesta lietuviešu redakcija. Domājams, ka EP vērsīsies ar jautājumiem par šo situāciju un iespējamajiem risinājumiem pie Eiropas Komisijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas