Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kuldīgas pilsētas svētkos neoficiāli atklās atjaunoto Ventas tiltu

"Tilts principā ir gatavs. Pilsētas svētkos būs neoficiālā tā atklāšana iedzīvotājiem," saka Kuldīgas domes pilsētbūvniecības nodaļas vadītāja arhitekte Jana Jākobsone. Oficiālais tilta atklāšanas pasākums notiks 4.septembrī, jo palikušas dažas astītes. Turklāt remontdarbus augustā vēl pieņems valsts komisija.

Saskaņā ar noslēgto līgumu būvniekiem tilts gan bija jāpabeidz līdz pilsētas svētkiem, tas ir šonedēļ. Būvfirmā M.A.—Taka, kas konkursā ieguva tiesības restaurēt masīvo velvju tiltu par 1,6 miljoniem latu, skaidro, ka datums pagarināts par divām nedēļām. "Restaurācijas gaitā atklājās papildu darbi, ko iepriekš nevarēja paredzēt. Taču jau patlaban var teikt, ka 99% darbu padarīti," teic uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Arvīds Lieckalniņš. Vēl atlicis nokrāsot metāla laidumus un uzlikt kāpnes, kas vedīs līdz Ventmalai. Jau pāris mēnešus pār tiltu var soļot gājēji, kuriem tilta remonta laikā bija jāizmanto pagaidu koka tiltiņš. Automašīnu kustība, pēc J.Jākobsones vārdiem, tiks atjaunota pēc 28.jūlija.

Pēc aptuveni gadu ilgušajiem remontdarbiem vairāk nekā 130 gadus vecā Ventas tilta atjaunošana pabeigta. Trešdien vakarā, atklājot Kuldīgas pilsētas svētkus, vienlaikus kuldīdznieki ar vērienīgu lāzeršovu atzīmēs arī senatnīgā tilta remontdarbu noslēgšanos.

Diena jau rakstīja, ka Kuldīgas vecā ķieģeļu tilta remonta darbi sākās pērn augustā. Šim nolūkam rasts 1,3 miljonus latu liels ERAF finansējums. Restaurējot velvju tiltu, novērsti tā sabrukuma draudi, palielināta pievilcība, ar izteiksmīgu izgaismojumu padarot apskatāmu naktī. Rekonstruētas arī kāpnes, nodrošinot ērtu pieeju pie Eiropā platākā dabīgā ūdenskrituma Ventas rumbas, kā arī skatu laukumi rumbas un tilta apskatei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas