Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķuzis par Deglava ielas tilta slēgšanu: Mums nav vajadzīga vēl viena traģēdija

Pēdējā informācija par Augusta Deglava ielas tilta tehnisko stāvokli rada nopietnas bažas par tā ekspluatācijas drošību. "Mums nav tiesību riskēt, tādēļ es uzskatu, ka tilts satiksmei jāslēdz līdz ekspertīzes slēdzienam, ka tas ir pilnībā drošs satiksmes plūsmai," norādījis Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Nedrīkstu pieļaut situāciju, kurā ir ļoti augsti riski, kas šobrīd līdz galam nav izvērtēti. Mums nav nepieciešama vēl viena traģēdija," Ķuža paustais citēts Valsts policijas Facebook kontā.

Vienlaikus Valsts policijas priekšnieks otrdienas rītā uzdevis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldei kopā ar Rīgas domes Satiksmes departamentu izstrādāt satiksmes organizācijas plānu šajā situācijā.

Savukārt Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola aģentūrai LETA norādīja, ka, pretēji Iekšlietu ministra uzstādījumam, pati pašvaldība tiltu satiksmei neslēgs. "Mēs turamies pie ekspertu slēdziena, ka izmantot tiltu satiksmei ir droši, jo visi aprēķini ir veikti, ņemot vērā maksimālās iespējamās slodzes un citus kritiskos rādītājus," sacīja Ahuna-Ozola.

Pēc viņas paustā, tilta slēgšanas gadījumā tie iedzīvotāji, kuri dzīvo Purvciemā, Pļavniekos un citos mikrorajonos, varēs pārvietoties pa Brīvības ielu, šķērsojot Gaisa tiltu, kā arī izmantot Jorģa Zemitāna tiltu. Vēl iedzīvotājiem būs iespēja braukt par Vietalvas ielu vai pārbrauktuvi pie Matīsa kapiem. Tāpat, izmantojot maģistrālos apļus Slāvu ielā, varēs mēģināt nokļūt uz Krasta ielas.

Departamenta pārstāvji pagaidām nav pieņēmuši lēmumu, vai tiks izvietotas kādas ceļa zīmes vai citi satiksmes organizācijas līdzekļi. "Šis lēmums tiks pieņemts kopā ar Rīgas satiksmi. Iespējams, kaut kur prioritāte tiks noteikta sabiedriskajam transportam, taču pagaidām šie jautājumi vēl nav skaidri," teica Ahuna-Ozola.

Jau vēstīts, ka iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) sagaida, ka Rīgas domes atbildīgās amatpersonas līdz ceturtdienai izstrādās plānu satiksmes novirzīšanai prom no Augusta Deglava ielas pārvada. Ministrs otrdien žurnālistiem norādīja, ka gadījumā, ja Rīgas domes atbildīgais departaments neslēgs tiltu pats, tad ceturtdienas rītā to izdarīs Valsts policija.

Viņš skaidroja, ka Valsts policijai slēdzot satiksmi, transporta plūsma tiks novirzīta, mēģinot novērst haosu. Tomēr satiksmes regulēšana ir Jakrina un viņa padoto atbildība, pauda ministrs.

Viņš sagaida, ka tiks izplānota tāda satiksmes plūsma, kas nodrošinās maksimāli ērtu pārvietošanos. "Ja tas netiks izdarīts, tā ir Jakrina atbildība," norādīja Ģirģens, piebilstot, ka viņa kā ministra primārais uzdevums ir rūpēties par personu dzīvību.

Satiksmei slēdzot Augusta Deglava ielas pārvadu, vienu sabiedriskā transporta maršrutu uz laiku varētu slēgt, bet pārējos novirzīt, žurnālistiem otrdien pastāstīja SIA Rīgas satiksme pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis.

Papildināts ar Rīgas satiksmes departamenta pārstāves teikto 

Top komentāri

.
.
Ja kāds ir redzējis Deglava pārvada konstrukciju fotogrāfijas, un kaut ko saprot no būvniecības, tad viņam spalvas uz pakaļas saslējās no bailēm. Ūdens no dzelzsbetona ir izskalojis saistvielas- tās rēgojas stalaktītu veidā, balsti siju balstīšanas vietās sadalījušies, balstu armatūra ir korodējusi, bez betona aizsargkārtas, kas sen ir nodrupusi. Tas pārvads turas uz pīļu mēsliem. Jāslēdz viennozīmīgi.
neiropatologs
n
Jakrins - Deglava tilta gadījumā tā jau ir diagnoze...
Ciprese
C
Ķuža kungs laikam domā "maxima", kura tika uzrauta brīvvalsts laikā. Lielai daļai "b-ekspertu" nav sajēgas par to laiku noteikumiem, būvēšanu un atbildību. Neviena izmeklēšana toreiz nevilkās gadiem, precīzāk, līdz tām nonāca retos gadījumos
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas