Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikraksts Bauskas Dzīve sūdzēs tiesā Iecavas novada domi

Laikraksts Bauskas dzīve nolēmis sūdzēt tiesā Iecavas novada domi, kas izdod laikrakstu Iecavas ziņas, jo tā šādā veidā kropļo mediju un reklāmas tirgu, svētdien vēsta telekanāls LNT. Laikraksta Bauskas dzīve galvenā redaktore Anita Rozentāle norāda, ka šobrīd daudzas pašvaldības nekaunīgi ar dempinga cenām ielauzušās mediju un reklāmas tirgū, to kropļojot.

Turklāt tas notiek jau gadiem, un neviens uz to nereaģē.Ir izplatījusies pašvaldību prakse dibināt savus informatīvos izdevumus, kuri izliekas par neatkarīgiem plašsaziņas līdzekļiem, bet kurus apmaksā pašvaldības."Mēs aprēķinājām Zemgales reģionā vidējo reklāmas laukuma izcenojumu vai līdzjūtību sludinājumu. Viņiem tas ir 2,5-3 reizes lētāks par tirgus sludinājumu, turklāt viņi pārdod šo izdevumu, un viņiem ir abonenti par ļoti zemām cenām," skaidroja Rozentāle.Viņa norāda, ka Iecavas novada dome, izdodot laikrakstu, kurā publicētas reklāmas, sludinājumi un uz pašvaldības funkcijām neattiecināmi raksti, rīkojas nelikumīgi. Lai gan likums uzliek par pienākumu pašvaldībai informēt sabiedrību par savu darbu, tas nerunā par saimniecisko darbību, izdodot laikrakstu, kas acīmredzami konkurē ar neatkarīgiem medijiem. Bauskas dzīve tiesā prasīs pārtraukt Iecavas ziņu darbību un atlīdzināt zaudējumus.Tikmēr Iecavas novada dome uzskata, ka likums ir tās pusē, un bez bažām raugās uz gaidāmo tiesas prāvu.Reģionu laikrakstu pusē ir arī Latvijas Žurnālistu asociācija, kas arī sākusi cīņu pret šo negodīgo praksi. Patlaban gan ledus šajā virzienā ir sakustējies, proti, Kultūras ministrijā ir izveidota darba grupa, kur iesaistītās puses mēģina panākt risinājumu. Laikraksts Diena jau pērn vēstīja, ka reģionu laikraksti bažījas par draudiem neatkarīgai žurnālistikai - pašvaldības par nodokļu maksātāju naudu izdod avīzes, kas aizvien mazāk atgādina bezmaksas informatīvos biļetenus ar novada vai pilsētas iedzīvotājiem noderīgu informāciju. Dažviet šie izdevumi ir uz laba krītpapīra ar krāšņām bildēm un saistošiem cilvēkstāstiem par labajiem pašvaldības ļaudīm - tajā skaitā valdošās koalīcijas politiķiem -, un tos jau ir grūti atšķirt no neatkarīgajiem reģionu laikrakstiem.Vairāku reģionālo avīžu redaktori to uzskata par apdraudējumu demokrātijas pamatam - neatkarīgai žurnālistikai - un par brīvas preses tirgus kropļošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas