Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Laikraksts: Likvidē vairāk uzņēmumus nekā reģistrē

Pērn Latvijā, tāpat kā 1997. un 1998. gadā, jauni uzņēmumi reģistrēti mazāk nekā likvidēti, un, iespējams, lielākais likvidācijas vilnis vēl tikai priekšā, piektdien secina laikraksts Dienas Bizness.

To liecina SIA Lursoft apkopotie dati. Pētījums rāda, ka, saskaņā ar kopējo tendenci, valstī samazinājies jaunreģistrēto uzņēmumu skaits un pieaudzis likvidēto skaits. Pētījums arī rāda, ka pērn reģistrēts zemākais jauno uzņēmu skaits kopš 2009. gada, bet likvidēto uzņēmumu skaits ir sasniedzis rekordu. 

Gada laikā likvidēto uzņēmumu skaits palielinājies par 21,47%, laikraksts gan piebilst, ka faktisko skaitļos uzņēmumu kopējais skaits turpināja pieaugt arī 2016.gadā. Lursoft valdes locekle Daiga Kiopa norādījusi, ka likvidēto uzņēmumu skaits varētu būt saistīts gan ar valsts "miglā" tīto nodokļu politiku, gan pašu uzņēmumu saimnieku kļūdās. 

Savukārt laikrakstā aptaujātie eksperti minējuši, ka jauno uzņēmumu skaita sarukums varētu būt skaidrojams ar tendenci, ka iedzīvotāji, kas nāk no lauku reģioniem pēc izglītības iegūšanas tajos neatgriežas, tādējādi palielinot konkurenci reģionu uzņēmumiem. Tāpat pieminētas Eiropas Savienības (ES) uzliktās sankcijas Krievijai kā arī rubļa vispārējais vājums. 

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš min, ka daļa likvidēto uzņēmumu varētu būt, nevis īstie darītāji, bet gan "čaulas" uzņēmumi. 

 

Top komentāri

Igors
I
Endziņa kungs zina, ko runā - mūsu melnais bizness saož naudas avotu ( lielākoties valsts vai ES naudu ), nodibina krūmu firmu naudas apgūšanai ( nozagšanai ) un pēc veiksmīgas operācijas firmu likvidē. Tad lūkojas pēc nākošā kampiena......, un sākas viss no gala.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas