Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Laimīgas sagadīšanās dēļ alpīniste no Latvijas nav cietusi uzbrukumā Pakistānā

Starp alpīnistiem, kuri plānoja iekarot Nangaparbata kalna virsotni Kašmirā, Pakistānā, bija arī Latvijas pilsone. Viņa uzbrukumā nav cietusi, jo atradās atstatus no pārējās alpīnistu grupas, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Pašlaik Latvijas alpīniste atrodas Pakistānas galvaspilsētā Islamabadā un Ārlietu ministrijas konsulārais dienests saziņā ar Latvijas goda konsulu Pakistānā nodrošinās viņai nepieciešamo konsulāro palīdzību.

"Mūsu alpīniste uzbrukuma brīdī nebija nometnē, laimējās, bet tas ir skarbs atgādinājums, ka no teroristiem neviens nav pasargāts," savā Twitter kontā raksta ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Kā zināms, svētdien, 23.jūnijā, Nangaparbata kalna bāzes nometnē Pakistānā bruņotā uzbrukumā tika nogalināti 10 ārvalstu tūristi, alpīnisti, no kuriem viens ir Lietuvas pilsonis, trīs Ukrainas, divi Slovākijas, divi Ķīnas pilsoņi, viens ASV un Ķīnas dubultpilsonis, viens Nepālas pilsonis, kā arī viņu gids - Pakistānas pilsonis. Atbildību par uzbrukumu uzņēmies sunnītu kaujinieku grupējums Jundullah.

Ārlietu ministrs aicina visus tos Latvijas iedzīvotājus, kuri īslaicīgi izbrauc no Latvijas, reģistrēties Konsulārajā reģistrā, lai krīzes gadījumā konsulārie darbinieki varētu operatīvi sazināties ar ceļotājiem.

"Reģistrējoties Konsulārajā reģistrā, iedzīvotājs informē mūs par to, kurp dodas, lai nepieciešamības gadījumā mums būtu informācija par to, vai Latvijas valstspiederīgie atrodas kādā konkrētā krīzes skartajā reģionā. Ja Ārlietu ministrijas konsulārais dienests ir informēts, mēs varam daudz operatīvāk reaģēt un sniegt palīdzību. Ja mums nav informācijas par ceļotājiem, tad šis process ir ilgāks un grūtāks. Latvijas ārlietu dienests dara visu, lai palīdzētu mūsu iedzīvotājiem, kuri ārvalstīs nokļūst sarežģītās situācijās, un, lai šis darbs būtu efektīvāks, ir nepieciešama arī līdzdarbošanās no pašu ceļotāju puses," aicina ārlietu ministrs E.Rinkēvičs.

Reģistrēšanās Konsulārajā reģistrā nav sarežģīta un to var veikt elektroniski. Papildus informācija un reģistrācija: http://www.mfa.gov.lv/lv/KonsularaInformacija/celodrosi/registrs/

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas