Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijā dzīvojošie Ukrainas pilsoņi vēlēšanās lielāko atbalstu izteikuši Porošenko izveidotajai partijai

Latvijā dzīvojošie Ukrainas pilsoņi Augstākās radas vēlēšanās lielāko atbalstu izteikuši pašreizējā prezidenta Porošenko izveidotajai partijai, vēsta informācija Ukrainas vēstniecībā Latvijā.

Latvijā Ukrainas parlamenta vēlēšanās kopumā piedalījās 281 Ukrainas pilsonis, un 68 no tiem savu balsi atdevuši pašreizējā Ukrainas prezidenta Petro Prorošenko vadībā izveidotajai partijai.

Savukārt Igaunijā Augstākās radas vēlēšanās piedalījušies 574 Ukrainas pilsoņi, un 90 no tiem savu balsi atdevuši par Porošekono partiju.

Pēc 80,17% biļetenu saskaitīšanas Ukrainā svētdien aizvadītajās parlamenta vēlēšanās vadībā atrodas premjerministra Arsēnija Jaceņuka pārstāvētā Tautas fronte ar 21,94% balsu, kurai seko prezidenta Petro Porošenko vadībā izveidotā partija ar 21,6% balsu.

Trešajā vietā ar 11,06% balsu ierindojusies jaunizveidotā partija Samopomič (Pašpalīdzība), kuru vada Ļvovas mērs Andrijs Sadovijs.

Par Opozīcijas bloku, kurā apvienojušies oligarhi un politiķi, kas savulaik atbalstīja gāzto prezidentu Viktoru Janukoviču un kas faktiski ir vienīgā prokrieviskā partija, kurai izdevies iekļūt parlamentā, balsojuši 9,53% ukraiņu, atstājot to ceturtajā vietā.

Vēl 7,42% ukraiņu balsojuši par populistiskā nacionālista Oļeha Ļaško Radikālo partiju, bet ekspremjeres Jūlijas Timošenko nacionālistiskā partija Batkivščina (Tēvzeme) ieguvusi 5,68% balsu.

Tikmēr pārējās partijas nav pārvarējušas 5% barjeru, kas noteikta iekļūšanai parlamentā. Tuvu šīs robežas pārvarēšanai pagaidām ir Oļeha Tjagniboga vadītā nacionālistiskā partija Svoboda (Brīvība) ar 4,71% balsu.

Vēlēšanās kopumā piedalījās 29 partijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas