Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvija kopā ar 14 ES valstīm prasa nepieļaut būtisku Kohēzijas finansējuma samazinājumu

Neviena Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts nedrīkst ciest no būtiska vai neproporcionāla Kohēzijas finansējuma samazinājuma ES daudzgadu budžetā 2021.- 2027.gadam, šāda nostāja pausta 15 valstu deklarācijā, kas tika apstiprināta Portugālē notikušajā ES Kohēzijas draugu samitā.

Latvijas Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (JV) paudusi nostāju, ka, tikai nodrošinot pietiekamu finansējumu Kohēzijas politikai un Kopējās lauksaimniecības politikai, būs iespējams realizēt ES ambiciozos klimata mērķus.

Sanāksmē klātesošie dalībvalstu pārstāvji atzina, ka Kohēzijas politika nākamajā finanšu plānošanas periodā būs ne tikai instruments sociālekonomiskās konverģences veicināšanai, bet arī nozīmīgs atbalsts klimata mērķu īstenošanā.

Kalniņa-Lukaševica uzsvēra, ka Latvija redz nākotnes Kohēzijas politiku kā iespēju veicināt valsts ekonomisko izaugsmi, īstenojot klimatam draudzīgas, ilgtspējīgas un modernas iniciatīvas.

Samitā apstiprinātajā deklarācijā uzsvērts, ka Kohēzijas politikas investīciju kapacitāte ir izšķiroši svarīga, lai ES spētu atbildēt izaicinājumiem, ar kuriem tā šobrīd sastopas. Tādēļ samita dalībnieki deklarācijā pieprasīja saglabāt finansējumu Kohēzijas politikai tādā pašā apmērā kā 2014.-2020.gada budžeta periodā.

Samita dalībnieki aicināja panākt pietiekami ambiciozu, izsvērtu un taisnīgu vienošanos par ES ilgtermiņa budžetu. Tā savlaicīga apstiprināšana ir priekšnosacījums jaunās paaudzes programmu īstenošanas uzsākšanai un nepieciešama, lai dotu skaidru signālu Eiropas ekonomikai.

Kalniņa-Lukaševica pauda gandarījumu par Kohēzijas draugu samitā klātesošo dalībvalstu vienotību jautājumā par Kohēzijas politikas nozīmi nākamajā finanšu plānošanas periodā. Kohēzijas draugu samits tika rīkots nepilnu mēnesi pirms ārkārtas Eiropadomes sanāksmes 2020.gada 20.februārī, kas būs veltīta ES daudzgadu budžetam 2021.-2027.gada periodam. 

Vizītes laikā parlamentārā sekretāre arī tikās ar Portugāles Ārlietu ministrijas valsts sekretāri Eiropas lietās Anu Paulu Zakarias. Šo konsultāciju laikā tika pārrunātas Latvijas un Portugāles divpusējās attiecības, ES daudzgadu budžeta izstrādes un apstiprināšanas grūtības, ES tirdzniecības politikas aktualitātes un plānotās Konferences par ES nākotni organizēšanas aspekti.

 

Top komentāri

Nē marihuānai
N
Lukašēvica, beidz smēķēt marihuānu!!! Latvija ir padirsusi, patiesībā Valda Dombrovska un visas Vienotības bankrotējusī ekonomiskā politika vairs nedod un nekad nav devusi "iespēju veicināt valsts ekonomisko izaugsmi". Bagātās valstis saprot, ka tāda, kā Latvija blefo: visi ES fondi ir mistkastē. Ja Latvijai nogrieztu jebkādus fondus, tad valsts sāktu atkopties, sāktu attīstīt reālu ekonomiku un rašožanu. Latvija ir kā narkomāns uz ES fondu šļirces, jo ātrāk atņems narkotikas, jo ātrāk izveseļosies
hmm
h
Ja LETA bija spējīga saskaitīt, cik valstu to prasa, tad jau LETA varēja arī norādīt kuras valstis tās ir. Citādi aprautas ziņas sanāk.
vai vai
v
Kohēzijas finansējums ir narkotika, kas ātri izraisa atkarību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas