Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Latvija nosoda vardarbību Kijevā

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (Reformu partija) nosoda Ukrainas tiesībsargājošo iestāžu pārstāvju pielietoto vardarbību pret miermīlīgiem demonstrantiem Kijevas centrā sestdien agri no rīta, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ministrs uzsver, ka neadekvāta spēka pielietošana pret miermīlīgiem demonstrantiem nav pieļaujama un ir pretrunā ar Eiropas vērtībām. Rinkēvičs aicina Ukrainas varas iestādes respektēt demonstrantu tiesības uz miermīlīgo protestu pret Ukrainas valdības pieņemto lēmumu apturēt Asociācijas līguma parakstīšanu ar Eiropas Savienību. Tāpat Rinkēvičs aicina Ukrainas varas iestādes izvairīties no neadekvāta spēka pielietošanas pret protestētājiem turpmāk.

Latvijas puse turpinās uzmanīgi sekot situācijai Ukrainā.

Jau vēstīts, ka Ukrainas policija sestdien izklīdinājusi mītiņu Kijevas centrā, kura dalībnieki protestēja pret prezidenta Viktora Janukoviča atteikšanos parakstīt sadarbības līgumu ar Eiropas Savienību (ES).

Milicija, kas demonstrantu izklīdināšanas operāciju sāka plkst.4.30, izmantojusi asaru gāzi un stekus. Desmitiem cilvēku guvuši ievainojumus. Desmitiem protestētāju ir arestēti.

"Desmitiem ievainoti, desmitiem arestēti," savā tvitera kontā ziņo parlamenta deputāts Andrijs Ševčenko. "Ukraina neko tādu vēl nav pieredzējusi."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas