Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Latvija patvērumu piešķīrusi 56 no Eiropas pārvietotajiem bēgļiem

Latvija ir piešķīrusi patvēruma statusu 56 no 154 Eiropas Savienības (ES) bēgļu pārvietošanas programmā uz mūsu valsti pārvestajām personām, aģentūru LETA informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē (PMLP).

Latvija ES pārvietošanas programmā kopumā uzņēmusi 154 personas. No tām statuss ir piešķirts 56 personām - bēgļa statusu ir ieguvušas sešas personas un alternatīvo statusu - 50 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo - uz gadu, atgādina PMLP.

Pēdējās pārvietotās personas uzņemtas vakar, kad uz Latviju no Grieķijas pārvietoti 16 sīrieši, tajā skaitā astoņi nepilngadīgi bērni, kuriem nepieciešama starptautiskā aizsardzība.

Četras pārvietotās ģimenes patlaban atrodas patvēruma meklētāju centrā Muceniekos.

Starp pārvietotajām personām ir skaistumkopšanas nozares, apģērbu un apavu ražošanas un tirdzniecības nozares pārstāvji. Vēl personas savos pieteikumos ir norādījušas arābu un angļu valodas zināšanas.

Jau ziņots, ka atbilstoši starptautiski noteiktajām procedūrām un Patvēruma likuma prasībām tūlīt pēc ierašanās Latvijā Valsts robežsardzes amatpersonas pieņem pārvietoto personu iesniegumus un iepazīstina patvēruma meklētājus ar tiesībām un pienākumiem patvēruma procedūras laikā. Nākamajās dienās Valsts robežsardzes amatpersonas turpinās strādāt ar patvēruma meklētājiem un veiks nepieciešamo dokumentu sagatavošanu, lai lietas materiālus varētu nodot PMLP turpmākam darbam un lēmumu pieņemšanai par bēgļa vai alternatīvā statusa piešķiršanu.

Valsts pērn apņēmās divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju. Lielākā daļa būtu no ES valstīm - Grieķijas un Itālijas -, taču 50 cilvēkus nepieciešams pārvietot no trešajām valstīm - šobrīd tas notiek no Turcijas. Pēc nogādāšanas Latvijā PMLP ir jālemj, vai piešķirt patvērumu - bēgļa vai alternatīvo statusu. Tāpat Latvijā regulāri, visbiežāk nelikumīgi, caur ''zaļo'' robežu nokļūst ārvalstnieki, no kuriem daļa pēc aizturēšanas lūdz patvēruma statusu Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas