Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijai jāsamaksā 10 373 latu parāds par dalību Ierēdņu apmaiņas programmā

Latvijai ir jāpilda savas saistības Ziemeļu ministru padomes sadarbības programmā "NORDEN" Ierēdņu apmaiņas programmas īstenošanai un jāsamaksā parāds 10 373 latu apmērā par dalību šajā programmā.

Šis parāds ir sakrājies par laika posmu no 2009.gada, jo saistībā ar ekonomisko krīzi Latvijā, dalība šajā programmā netika uzskatīta par prioritāti, un visi rēķini, kas tika adresēti Ekonomikas ministrijai, tika nosūtīti atpakaļ adresātam uz Dāniju. Kā skaidro valsts kanceleja, Ekonomikas ministrija šādi rīkojās, jo nebija atbildīgā institūcija par Ierēdņu apmaiņas programmas īstenošanu.

Taču, saņemot kārtējo rēķinu par šo gadu, Ekonomikas ministrija to nosūtīja Valsts kancelejai, kas to savukārt iesniedza par programmas īstenošanu atbildīgajai Valsts administrācijas skolai.

Ņemot vērā, ka Latvija laikā, kamēr maksājumus neveica, izmantoja iespēju piedalīties mācībās, tai ir jāsedz parāds, kas radies pa šiem gadiem. Ja parāds netiks atmaksāts, Latviju varētu iesaistīt starptautiskā tiesvedības procesā.

Kā skaidro Valsts kanceleja, Ierēdņu apmaiņas programma veicina Baltijas valstu un Ziemeļvalstu valsts institūcijās strādājošo pieredzes apmaiņu, nodrošinot kontaktu veidošanos un ierēdņu kapacitātes paaugstināšanos.
Šos līdzekļus Valsts kanceleja lūdz no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas