Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Latvijai kohēzijas politikas jautājumos sabiedrotie ir trīspadsmit valstis

Latvijai kohēzijas politikas jautājumos sabiedrotie ir trīspadsmit valstis, laikrakstam Diena atklājis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

"Tiešmaksājumos, protams, mūsu tuvākie sabiedrotie ir mūsu pašu Baltijas kaimiņi. Tas, kas mums visiem ir jāsaprot, - nelolosim ilūzijas, ka tas, ko mēs gribam, būs gala rezultāts. Bet arī tas, ko tagad piedāvā Komisija, nebūs gala rezultāts. Mēs satiksimies kaut kur pa vidu. Šobrīd mēs esam tajā pauzē, kad notiek savstarpējā skaidrošanās. Komisija skaidro savu priekšlikumu, mēs paužam savu," skaidroja ministrs.

Viņš uzsvēra, ka nākamais gads būs vissmagākā fāze, kad norisināsies konkrētas sarunas. "Un uz gada beigām jau vajadzētu būt zināmam konsensam par budžetu," piebilda ministrs.

Uz jautājumu, vai viņš apsver iespēju pievienoties kādai partijai, ministrs atbildēja, ka to nopietni apdomā. "Es neizslēdzu tādas iespējas, es to nopietni apdomāju, es saprotu tādus cilvēkus, kas uzskata, ka ministram ir jābūt kādā partijā. Tomēr man, atvainojos, pirmais atbildības līmenis nav kāda partijas biedru karte kabatā - es gribu kvalitatīvi izdarīt savu darbu," uzsvēra ārlietu ministrs.

Jautāts par Saeimas ārpolitikas debatēm, ministrs parlamentā vēlētos ieskicēt vairākus jautājumus – integrācija Eiropas enerģētikas sektorā, transporta infrastruktūras projekti un sadarbība ar Skandināviju, Baltiju un Vāciju.

"Es gribētu debates pēc būtības - kā mēs attīstām savu diplomātisko tīklu, ievērojot visas šīs intereses. Ja par šiem blokiem būs labas debates, tad parlamentārā apspriešana attaisnosies. Tas, ko es noteikti negribētu, - lai Saeimā notiktu saruna par visu, kas nozīmētu - par neko," norādīja E.Rinkēvičs.

Interviju ar ārlietu ministru lasiet ceturtdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas