Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas kredītreitings paliek A- līmenī - Latvijas finanšu stabilitātei riski nedraud

Starptautiskā kredītreitingu aģentūra S&P Global apstiprinājusi Latvijas kredītreitingu līdzšinējā A- līmenī, saglabājot pozitīvu nākotnes novērtējumu, vēsta Valsts kase.

"S&P Global veiktais izvērtējums ir ārpuskārtas kredītreitinga novērtējums, kas ir saistīts ar ASV Valsts departamenta publicēto paziņojumu par ABLV Bank un sekojošajiem Eiropas Centrālās bankas un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) noteiktajiem ierobežojumiem bankas darbībai," norāda Valsts kase.

Savā izvērtējumā S&P Global norāda, ka tiešais fiskālais risks Latvijas valstij saistībā ar ABLV ir ierobežots un nebūtisks attiecībā pret Latvijas valsts finanšu spēju.

S&P Global arī norāda, ka šī brīža situācija Latvijas finanšu sektorā neradīs negatīvu ietekmi uz pārējo Latvijas banku sektoru - finanšu institūcijām, kas apkalpo rezidentu klientus.

S&P Global atzīmē, ka, lai arī esošā situācija var radīt ietekmi uz Latvijā strādājošo nerezidentu banku sektoru, tam būtu ierobežota ietekme uz Latvijas tautsaimniecību, kas neradītu riskus Latvijas finanšu stabilitātei.

S&P Global pozitīvi atzīmē valdības īstenoto fiskālo politiku, noturīgo esošo Latvijas ekonomikas izaugsmi, kā arī tās prognozēto 3% izaugsmi nākamo četru gadu laikā. S&P Global vērtējumā ekonomisko izaugsmi vidējā termiņā balstīs spēcīgs vietējais pieprasījums, ES fondu balstītais investīciju pieplūdums, kā arī izteikti atbalstoša ārējā vide ārējai tirdzniecībai.

Atbilstoši 2017. gada beigās apstiprinātam kredītreitinga paziņojumu grafikam, nākamais regulārais S&P Global paziņojums par Latvijas kredītreitingu sagaidāms 23.martā.

 

Top komentāri

reptilis
r
Nu,re -varam turpināt!:))))
trusis nejaukais
t
nu ja jaau reitings paliek A tad uz shiis prieciigaas nots var teemu noklusinaat galus saabaazt uudenii un turpinaat atmazgaat ru netiiro naudu :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas