Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas mediķiem atbalstu izteikuši arī ārvalstu kolēģi

Lietuvas veselības aprūpes darbinieku arodbiedrība atbalsta Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) prasības par nepietiekamu veselības aprūpes sistēmas finansējumu, paziņojumā medijiem un partneriem norāda kaimiņvalsts arodbiedrības prezidente Aldona Baubelīte.

Atbalstot veselības aprūpes nozares darbinieku 7.novembra sapulci pie Saeimas, Lietuvas kolēģi novēl vienotību, apņēmību un izturību, pārstāvot savus biedrus un īstenojot likumīgos sociālā dialoga principus, uzsverot, ka tiesiskums ir saistošs arī valsts augstākām institūcijām, rakstīts ziņojumā.

Atbalstu latviešu mediķiem paudusi arī Eiropas Jauno ārstu asociācija, norādot, ka situācija nav pieņemama un tā pakļauj riskam gan Latvijas veselības aprūpes sistēmu, gan arī veselības aprūpes darbiniekus, rakstīts asociācijas izplatītajā ziņojumā.

Eiropas Jauno Ārstu asociācijas pārstāvji norādījuši, ka viņi atbalsta veselības aprūpes darbinieku gaidāmo protestu. Tāpat asociācijas biedri aicina Saeimu ievērot Veselības finansēšanas likumu, lai radītu ilgtspējīgu veselības aprūpes sistēmu.

Jau vēstīts, ka, protestējot pret plānoto veselības aprūpes finansējuma apmēru tuvākajiem gadiem, mediķi ceturtdien rīkos protesta akciju Viena diena bez ārsta, aicinot visus ārstus, izņemot neatliekamās palīdzības mediķus, vienu dienu paņemt bezalgas atvaļinājumu. Šajā dienā pie Saeimas norisināsies arī protesta akcija.

Valdība mediķu algu palielināšanai nākamgad sola rast vēl papildu aptuveni 18 miljonus eiro, kas nozīmē, ka kopumā šim mērķim tiktu novirzīti ap 60 miljoni eiro, otrdien pēc tikšanās ar medicīnas darbinieku organizācijām žurnālistiem atzina valdības pārstāvji. 

Tomēr veselības aprūpes nozares darbinieki turpina uzstāt uz nepieciešamību algu palielināšanai piešķirt visu iepriekš solīto finansējumu un ceturtdien gaidāmo protestu neatcels. 2020.gadā mediķu atalgojuma pieaugumam sākotnēji tika solīti 120 miljoni eiro, kas ļautu palielināt algas par 20%.

Top komentāri

Bezkompromisa tiesiskums
B
Bordāns tyeica, ka būšot Bezkompromisa tiesiskums. Tagad tieši viņa partija un Vienotība ir vienīgās, kas bloķē diferencētā neapliekamā minimuma atcelšanu, kas ļautu iegūt 100 miljonus, lai izpildītu visas iepriekš uzņemtās saistības: mediķu algām + 70 milj., invalīdiem un supemazajām pensijām + 17 milj., bāreņu uzturnaudai + 2,5 milj un skolotāju algām + 10 milj.
Sociālo un darba lietu komisija
S
Sēdes norises laiks: 2019, 14.augusts 09:00 Par situāciju cilvēkresursu jomā un nepieciešamo finansējumu medicīnas darbinieku atalgojuma palielināšanai 2020.gadā. Uzaicināti: Valsts prezidenta kanc., Ministru prezidenta Valsts kanc., Finanšu min., Veselības min, Rīga Austrumu klīniskās slimnīcas, Paula Stradiņa Klīniskās slimnīcas, Bērnu klīniskās slimnīcas, Neatliekamās medicīnas palīdzības dienesta, Liepājas reģionālā slimnīcas, Daugavpils reģionālā slimnīcas, Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīcas, Jelgavas pilsētas slimnīcas, Vidzemes slimnīcas, Jēkabpils reģionālā slimnīcas, Rēzeknes slimnīcas, Latvijas Lielo slimnīcu asociācijas Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas slimnīcu biedrības un Valsts kontroles pārstāvji. Visi komisijas deputāti nobalsoja par to, ka Veselības finansēšanas likums ir jāpilda un, ja Budžeta likumā nebūs nepieciešamo 120 miljonu euro mediķu atalgojuma pieauguma nodrošināšanai līdz likumā noteiktajam līmenim, komisijas deputāti budžetu neatbalstīs.
Vienotības sonderkomanda!
V
Aši, aši, ķerieties pie komentāru rakstīšanas. Izstāstiet visiem, cik mediķi ir slikti, bet Kariņš un Reirs labi!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas