Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas mežos aizvien aizdegšanās risks

Pateicoties laika apstākļiem, ugunsbīstamība Latvijas mežos turpina samazināties, bet pilnībā joprojām nav zudusi, aģentūrai LETA sacīja Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja vietnieks Zigmunds Jaunķiķis. "Ugunsbīstamības riski ir samazinājušies, bet pilnībā nav zuduši, jo pēdējo divu dienu lietus ir diezgan lokāls. Ir vietas, kur lietus nav bijis. Līdz ar to mežos vietām vēl diezgan augsta ugunsbīstamība saglabājas," teica Jaunķiķis.

Ugunsnedrošā sezona joprojām turpinās par spīti tam, ka siltais gaiss, kas Latvijā ieplūda pirms vairākiem dienām, ir atkāpies, un vidējā gaisa temperatūra samazinās salīdzinājumā ar vasaras mēnešiem.

Tas, cik ilgi turpināsies ugunsnedrošā sezona, ir atkarīgs no laikapstākļiem, piebilda Jaunķiķis. Viņš informēja, ka lielāka mēroga aktīvu ugunsgrēku šobrīd Latvijā neesot.

Komentējot šogad lielākā ugunsgrēka, kas izcēlās Valdgales kūdras purvā, sekas, viņš norādīja, ka pagaidām vēl neesot iespējams novērtēt, cik no lielajām mežaudzēm šī kūdras purva ugunsgrēkā būs gājušas bojā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas