Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas Pasta pastmarku dizaina konkursā uzvarējusi Evitas Eidintas veidotā pastmarka

Latvijas Pasta organizētajā pastmarku dizaina konkursā ar 752 balsīm uzvarējusi Evitas Eidintas veidotā pastmarka Vieta, kur rodas stāsti, portālu Diena.lv informēja Latvijas Pastā.

Šī dizaina ideja realizēsies jaunā pastmarkā, kas 2012.gadā tiks nodrukāta 500 000 ekspemplāru tirāžā ar nominālvērtību 35 santīmi. Kopumā Latvijas Pasta konkursā par saviem pastmarku dizaina favorītiem tika nodotas 4503 balsis.

Vieta, kur rodas stāsti ir pastmarkas ideja, kurā attēlotas Vērmanes dārza lauvas un to tuvumā esošā restorāna Bibliotēka Nr.1 koku ieskautā ēka. Cīņa starp šo pastmarkas dizainu un tuvāko sekotāju – Leduspuķi – bija ļoti sīva un īpaši aktivizējās balsošanas pēdējā dienā, 28.oktobrī, kad internetā parādījās gan Leduspuķi atbalstošs video, gan atsevišķās radiostacijās – aicinājums balsot tieši par Vietu, kur rodas stāsti. Rezultātā Leduspuķe ar 683 balsīm ir ieņēmusi godpilno otro vietu, savukārt trešajā vietā ar 595 balsīm ierindojies Hipster-ezis, kura balsotāju loks arī bija viens no aktīvākajiem.

Ceturto vietu ar 431 balsi ieņem pastmarkas dizains Gailis. Tālāko sekotāju balsu skaits jau ir būtiski zemāks: Valodas – 284 balsis, Es mīlu Latviju! – 204 balsis, Garšīgā Latvija – 195 balsis, Kuldīga – 169 balsis, Inspiring Riga – 169 balsis, Putns – 108 balsis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas