Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Latvijas pasts nākamgad turpinās preses piegādi sestdienās, bet par atšķirīgu tarifu

Valsts akciju sabiedrība Latvijas Pasts (LP) arī nākamgad ir gatavs nodrošināt preses izdevumu piegādi sestdienās, taču atsevišķi aprēķinot katra konkrētā izdevuma piegādes tarifus abonentiem tieši šajā brīvdienā, portālu Diena.lv informēja LP Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.LP jau ir uzsācis pārrunas ar izdevējiem par šo priekšlikumu.

LP uzsver, ka nākamgad pasta sūtījumus piegādās saskaņā ar prasībām, ko izvirza Eiropas Savienības (ES) direktīvas un Latvijas Republikas normatīvie akti, kas nosaka obligātu universālā pasta pakalpojuma nodrošināšanu piecas darba dienas nedēļā.

Sestdienu piegādi neparedz ne spēkā esošie normatīvie akti, ne ES direktīvas. Piegāde sestdienās no LP puses būtu uzskatāma par atsevišķu papildu pakalpojumu, kura izmaksas līdz šim pasts lielā mērā sedza pats no saviem iekšējiem resursiem. Savukārt, ņemot vērā LP klientu reālo pirktspēju, pasta sūtījumu piegāde piecas darba dienas nedēļā un LP izdevumu optimizācija ļaus nepaaugstināt preses izdevumu piegādes tarifu un saglabāt to līdzšinējā līmenī.

Tas nozīmē, ka, neskatoties uz degvielas, elektroenerģijas u.c. izmaksu kāpumu, LP saglabā nemainīgus tarifus jau kopš 2009.gada, uzsver uzņēmumā.

„Diemžēl Latvijai ir sava specifika, kas nosaka piegāžu izmaksu līmeni, un tā saistīta ar valsts teritorijas mazapdzīvotību. Latvijas Pasts nodrošina pasta piegādi visā valsts teritorijā, pat visattālākajās vietās. Tas nozīmē, ka neatkarīgi no attāluma pat viena vēstule vai abonēta avīze tiek nogādāta arī visnomaļākajos ciematos un viensētās. Tikpat saprotami, ka šāda piegāde izmaksā dārgāk nekā blīvi apdzīvotās vietās, kur ir daudz korespondences saņēmēju vai preses izdevumu abonentu. Kā zināms, Latvijā situācija apdzīvotības ziņā turpina pasliktināties ar katru gadu, attiecīgi samazinoties arī abonentu skaitam,” uzsver LP valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols.

Pastiprinātu uzmanību LP arī turpmāk pievērsīšot pasta piegāžu kvalitātes jautājumu uzlabošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas