Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Latvijas Pasts slēdzis vairāk nekā 60 nerentablās nodaļas

Latvijas Pasts ir slēdzis vairāk nekā 60 nerentablās nodaļas. Šajās vietās tagad pilnīgi visus pasta pakalpojumus nodrošina vai nu pastnieki vai vietējie komersanti - veikali un benzīntanki, vēsta Latvijas Radio.

Slēgtas tiek tās pasta nodaļas, kurās ieņēmumi no viena iedzīvotāja ir trīs santīmi mēnesī. Lai gan šogad bija plāns reorganizēt 100 pasta nodaļas, pašlaik šis darbs ir apturēts līdz būs zināmi oficiālie tautas skaitīšanas rezultāti.

Latvijas Pasts nerentablās pasta nodaļas slēdzis vairāk nekā 60 no novadu centriem attālākajos pagastos. Dažās vietās pasta pakalpojumi uzticēti vietējiem komersantiem. Ukru veikals ir starp tām 12 vietām Latvijā, kur var abonēt avīzi, nomaksāt rēķinus. Tomēr, kā stāsta Olita Liflande, visbiežāk gan cilvēki uz veikalu nāk pēc pakām. Pārējo pastā vajadzīgo Ukros cilvēki nokārto sagaidot mājās pastnieku.

Citās vietās pasta nodaļas funkcijas pilda pastnieki. Arī vairākos pagastos Rūjienas novadā šī jaunā kārtība ir ieviesta pavisam nesen, stāsta Santa Šulce. Gan Ukros, gan Rūjienas pusē izskatās, ka cilvēki, lai arī sākumā bijuši neapmierināti ar jauno kārtību, pēc izskaidrošanas to jau pieņēmuši. Kā atzīst Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa, neskatoties uz neērtībām, pasts tomēr turpina strādāt visā Latvijā arī tālāk. Pagaidām gan nodaļu slēgšana uz laiku ir apturēta.

Tikmēr Satiksmes ministrija strādā pie konkursa nolikuma, pēc kā izvēlēties pasta pakalpojumu sniedzēju nākamajā gada. Jau esams stāstījuši, ka Eiropas Savienība prasa atvērt pasta tirgu. Ierēdņi pašlaik diskutē, cik daudz valsts kompensēs pasta pakalpojumus un kādi tie būs. Preses izdevēji, kas piedalās apspriešanā, iebilst, ka lai arī to prasa likums, pakalpojumu grozā pašlaik nav iekļauta avīžu piegāde. Darbs pie konkursa nolikuma vēl notiek un preses izdevēji sola turpināt cīnīties par avīžu ielikšanu pakalpojumu grozā. Konkursu par universālā pasta pakalpojuma sniegšanu varētu izsludināt maijā. Pašlaik Latvijā reģistrēti ap 60 pasta komersantu. Konkursā piedalīties jau solījis Latvijas Pasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas