Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Latvijas simtgades filmu ražošanas turpināšanai sadala 879 tūkstošus eiro

Nacionālā kino centra (NKC) izsludinātajā programmas Latvijas filmas Latvijas simtgadei filmu projektu ražošanas 2017.gada pirmajā konkursā sadala 879 000 eiro, aģentūru LETA informēja NKC vadītāja vietnieks Uldis Dimiševskis.

Viņš norādīja, ka 535 000 eiro piešķirti spēlfilmas Puika ar suni ražošanai, 214 000 eiro - filmai Paradīze 89, savukārt 130 000 eiro - filmai bērniem Vectēvs, kas bīstamāks par datoru.

Konkurss tika organizēts, turpinot Latvijas simtgadei veltītu augstvērtīgu, žanriski daudzveidīgu un sabiedriski nozīmīgu filmu izveidi, lai aktualizētu Latvijas vēstures, valstiskuma un nacionālās identitātes tēmas, stiprinot visplašākajā auditorijā izpratni par nacionālo identitāti un Latvijas valsts attīstību.

Konkursā projektus vērtēja Latvijas simtgades filmu programmas ekspertu komisija, kuras sastāvā ir Jānis Streičs, Lolita Ritmanis, Pēteris Krilovs, Māra Zālīte, Gundega Laiviņa, Viktors Freibergs, kā arī Dimiševskis.

Programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei vairākās konkursa kārtās līdz 2018.gadam plānots izveidot 16 nozīmīgas pilnmetrāžas filmas, tostarp sešas spēlfilmas, divas animācijas filmas un astoņas dokumentālās filmas.

Nākamā konkursa kārta, kurā tiks vērtēti programmā atbalstītie animācijas projekti, visas dokumentālās filmas, kā arī trīs spēlfilmu projekti, notiks 2017.gada februārī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas