Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Latvijas uzņēmēji met aci Somijas virzienā

Reizē ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu vizītē uz Somiju devusies arī uzņēmēju delegācija 60 cilvēku sastāvā. Lielā interese daļēji tiek saistīta ar alternatīvu meklējumiem Krievijas tirgum, atklājas vizītes laikā.

"Lielā Latvijas delegācija liecina par abu valstu labo sadarbību, kas kļūst arvien ciešāka," sacīja Somijas prezidents Sauli Nīnisto.

Viņa runa preses konferencē bija krietni īsāka par Bērziņa sagatavoto. Mūsu prezidents pateicās Somijas prezidentam par laipno uzņemšanu un neslēpa pārsteigumu par Latvijas uzņēmēju interesi par šo zemi.

"Izziņojot šo vizīti, man tiešām bija liels pārsteigums, cik milzīga ir uzņēmēju interese par to - 90 uzņēmēji uz zemi, kas ir tik ļoti tuvu. Protams, mūsu ministru un valsts sekretāru piedalīšanās ir saprotama, jo situācija ir pietiekami sarežģīta, arī prezidentūra mums uzliek zināmus pienākumus," izteicās Bērziņš.

Abu pušu tikšanās laikā runāts arī par karadarbību Ukrainā, kādu ietekmi tā atstāj uz Eiropas Savienību, kā arī par spriedzi, kas veidojas ap Baltijas jūru.

Preses konferencē abu valstu līderi atklāja – ja gadījumā situācija Ukrainā pasliktināsies, somi atbalstīs sankciju pastiprināšanu pret Krieviju.

Nīnisto tika vaicāts arī par Somijas attieksmi pret lielo kaimiņvalsti, jo līdz šim radies iespaids, ka Somijas nostāja bieži vien attiecībās ar Krieviju ir vairāk nogaidoša.

Prezidents pārmetumus noliedza, sakot, ka neredz nekādas lielās atšķirības starp Somijas un kopējo Eiropas Savienības nostāju. "Esmu pārliecināts, ka Somija arī turpmāk centīsies būt pēc iespējas konstruktīvāka," savukārt teica Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas