Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latviju starptautiskā konkursā Briselē pārstāvēs inovatīvu modulāru lampu ražotājs

Latvijas lielākā izglītības organizācijas Junior Achievement Latvija (JA Latvija) sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA), Ventspils pilsētas domi un Swedbank rīkotajās Jauno uzņēmēju dienās 2017 noskaidroti gada labākie skolēnu mācību uzņēmumi (SMU) un pedagogi valsts mērogā.

Latvijas labākā SMU titulu un iespēju pārstāvēt Latviju Eiropas SMU finālā izcīnīja SMU Light Up no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas, savukārt SMU tituls Gada konsultants 2017 šogad tika piešķirts divām skolotājām — Intai Jorniņai un Dzintrai Aplokai, arī no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas.

Īpašo ASV vēstniecības Latvijā balvu — iespēju aizbraukt uz Sanfrancisko un apmeklēt Start-up festivālu — ieguva SMU Wild Beard no  PIKC Liepājas Valsts tehnikums, kuru produkts ir kosmētika un piederumi vīriešu bārdas un ūsu kopšanai, kā arī skūšanai klasiskajā amerikāņu stilā.

JA Latvija padomes loceklis, Izdevniecības Dienas mediji valdes priekšsēdētājs un žūrijas priekšsēdētājs Edgars Kots, vērtējot konkursu: "Jauno uzņēmēju dienas aizvadītas spilgti. Uzņēmumi pārstāvēja plašu dažādību — no nozīmītēm līdz inovatīviem, pasaulē vēl nebijušu ideju, piedāvājumiem. Žūrijai izvirzīt vienu uzņēmumu, kurš pārstāvēs Latviju Eiropas konkursā, nebija viegli, šoreiz izvēlējāmies starp tiem, kas nāca ar inovatīvu ideju. Jāatzīst jaunieši šogad uzdzirkstījuši — spilgti stendi, nostrādāti produkti un izcilas idejas. Ja jaunieši tā turpinās, tad varam sagaidīt Latvijā plaukstošu uzņēmējdarbības vidi nākotnē, un arī pasaules tirgi varēs “saturēties”."

Godalgoto vietu ieguvēji vidusskolu grupā:

1. vieta SMU Light Up no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas ar produktu — modulāras kubiskas lampas — dizaina priekšmets un gaismas ķermenis. Kubi savā starpā stiprinās ar magnētiem, un tos ir iespējams vadīt ar pieskāriena vai viedtālruņa aplikācijas palīdzību.

2. vieta kopuzņēmums W&B no Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas, Madonas Valsts ģimnāzijas un Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas ar produktu — uz velosipēda aizmugurējā riteņa viegli uzstādāms ģenerators ar iebūvētu bateriju, kas dod cilvēkiem iespēju uzlādēt savu elektronisko ierīci neatkarīgi no atrašanās vietas.

3. vieta SMU RocketGrip no Jelgavas Valsts ģimnāzijas ar produktu — lentas aizvietotāji hokeja, lakrosa un beisbola nūjām.

LU balvu kategorijā Gada ziņojums ieguva Īslīces vidusskolas SMU Palutini sevi. Visa SMU komanda ieguva budžeta vietas LU BEVF studiju uzsākšanai.

Godalgoto vietu ieguvēji pamatskolu grupā:

1. vieta SMU Timber Light no Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas ar produktu — moderna dizaina koka eco lampas.

2. vieta SMU Eco tree no Madonas pilsētas 1. vidusskolas ar produktu — dabīga, spēcinoša ārstnieciska ziede un lūpu balzams.

3. vieta SMU Pārsteigums no Bauskas Valsts ģimnāzijas ar produktu — adītas rotaļlietas.

Kopumā šogad Skolēnu mācību uzņēmumu programmā tika reģistrēti 992 SMU, bet finālā Ventspilī sacentās 11 pamatskolu un 19 vidusskolu SMU.

SMU vērtēja  pieredzējusi uzņēmēju, profesionāļu un akadēmisko spēku komanda, kurā tika pārstāvēta Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Swedbank, LR Patentu valde, Latvijas Banka, ASV vēstniecība Latvijā, RTU Rīgas biznesa skola, Latvijas Universitātes Biznesa, ekonomikas un vadības fakultāte, Biznesa augstskola Turība, Izdevniecība Dienas mediji, Clean R, Blue Shock race, Biedrība Apvienība Jums, Biedrība Zinis, Ventspils siltums, Aspired.

Balvu fondu nodrošināja: Swedbank, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, ASV vēstniecība Latvijā, Tallink, Izdevniecība Dienas mediji, Latvijas Universitātes Biznesa, ekonomikas un vadības fakultāte, RTU Rīgas Biznesa skola, CleanR, Latvijas Banka, Biznesa augstskola Turība, Biedrība Zinis, Blue Shock Race, Ventspils pilsētas dome.

Pasākums tiek īstenots LIAA projekta Inovāciju motivācijas programma ietvaros, ko līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds un Eiropas Savienība, un sadarbībā ar ilggadējo partneri Swedbank un Ventspils pilsētas domi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas