Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LDz ražas sezonā sola graudkopjiem nodrošināt pēc iespējas labākus pārvadājumus

Jaunajā ražas sezonā AS Latvijas dzelzceļš (LDz) ir gatavs vietējiem graudkopjiem nodrošināt maksimāli efektīvus pārvadājumus, norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, trešdien tiekoties ar zemkopības ministru Kasparu Gerhardu (VL-TB/LNNK) un graudkopības nozares organizācijām.

LDz pārstāve Ella Pētermane informēja, ka Bērziņš tikās ar Gerhardu, kā arī lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības Latraps un Vidzemes un Latgales lauksaimnieku uzņēmumu kooperatīva VAKS pārstāvjiem.

Saskaņā ar lauksaimnieku prognozēm šogad varētu būt labs ražas gads. Jau patlaban ir sākusies labības novākšana, un sadarbības Latraps un VAKS graudu kravas pa dzelzceļu tiek vestas uz Liepājas graudu termināli, lai vēlāk tās krautu uz kuģa. Tāpat jau ir pieteikti pārvadājumi uz augustu lielos apmēros, kad graudu novākšanas sezona ritēs pilnā sparā.

Vērtējot līdzšinējo sadarbību graudu pārvadājumos pa dzelzceļu, Gerhards pauda gandarījumu, ka graudkopības nozare domā par nākotnes iespējām un pie to īstenošanas aktīvi strādā, tāpēc ļoti būtiska ir visu iesaistīto pušu sadarbība un piedāvāto iespēju izmantošana. Viena no šīm iespējām ir iekšzemes pārvadājumi pa dzelzceļu, kas ir izdevīgi un operatīvi spēj nogādāt kravas līdz ostām, tādējādi stiprinot Latvijas graudkopju pozīcijas pasaules tirgū.

"Jāņem vērā, ka šobrīd Eiropas Komisijas un Latvijas prognozes liecina par to, ka eksportējamo graudu apjoms salīdzinājumā ar 2018.gadu var ievērojami palielināties - par līdz pat 50%. Tādēļ ir būtiski veidot iekļaujošu iesaistīto pušu sadarbību, lai arvien veicinātu Latvijas graudu eksportu, izmantojot dzelzceļa infrastruktūru. Salāgojot iekšējos maršrutus, kopīgiem spēkiem var arvien efektīvāk izmantot Latvijā esošo dzelzceļa infrastruktūru, lai ar katru gadu varētu arvien vairāk palielināt eksportēto graudu apjomu," pauda zemkopības ministrs.

Bērziņš norādīja, ka LDz sadarbība ar graudkopības nozari pēdējos gados ir arvien uzlabojusies, un tas ir redzams arī pārvadāto graudu kravu apjomā.

Tikšanās laikā gan Bērziņš, gan arī LDz meitassabiedrību SIA LDZ Cargo un SIA LDz Loģistika vadība apliecināja, ka aktīvajā pārvadāšanas sezonā graudkopji tiks nodrošināti ar visiem pieejamajiem vagoniem, lai pa dzelzceļu graudu raža tiktu operatīvi nogādāta galamērķī. Vienlaikus Bērziņš uzsvēra, ka jebkurš jautājums tiks operatīvi risināts, lai pārvadājumi noritētu bez aizķeršanās.

Viens no aktuālajiem jautājumiem, kas kavē veiksmīgu pārvadājumu organizēšanu, ir graudu uzglabāšana vagonos. Gan zemkopības ministrs, gan LDz vadība, kā arī graudkopības kooperatīvu pārstāvji atzina, ka šādi gadījumi ir jānovērš, jo tas kaitē gan pašiem graudkopjiem, gan arī kavē operatīvu pārvadājumu organizēšanu pa dzelzceļu.

Pārrunājot efektīvu iekšzemes pārvadājumu pakalpojuma izmantošanu, graudkopības kooperatīvu pārstāvji apliecināja, ka ir gatavi sadarboties ar citām nozarēm, lai šī pakalpojuma izmantošana būtu pēc iespējas izdevīgāka arī periodos, kad netiek pārvadāts liels graudu apjoms.

 

 

Top komentāri

Toms
T
Nu re, cik labi noder Latvija palikusie dzelzceli, kurus nepaspeja nozagt un izpardot banditi, zagli, izdzimteni Kristopans, Lesinskis- Slesere, Skele.... Kad, beidzot, Latvijas valsts dzelzcelu nojauceji, sliezu iztirgotaji Kristopans, Lesinskis, Skele, Kalvitis, Pabriks, Stokenbergs....tiks tiesati un publiski pakarti?
Erika
E
Ka vispar sis debilais daunis Gerhards var ienemt Zempopibas ministra amatu? Cik ilgi vel turipnas Latvijas debila vadiba nirgaties par Latvijas zemniekiem, lauku cilvekiem, ja ZM amata joprojam sez debilais, slinkais Gerhards?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas