Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Levits iesniedz piedāvājumu DĀR prezidentam par tiesisko sadarbību krimināllietās

Valsts prezidents Egils Levits Pasaules ekonomikas foruma laikā Davosā trešdien tikās ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) ārlietu ministri Naledi Pando un iesniedza vēstuli Dienvidāfrikas prezidentam, portālam Diena.lv pavēstīja Valsts prezidenta kancelejas Mediju centra vadītāja Justīne Deičmane.

Vēstulei pievienots Latvijas piedāvājums divpusējā līguma noslēgšanai ar DĀR par tiesisko sadarbību krimināllietās. Levits īsi informēja DĀR ārlietu ministri par Kristīnes Misānes lietu. Pando sacīja, ka pēc atgriešanās Dienvidāfrikā nodos šo ziņu arī tieslietu ministram tālākam darbam.

Abas puses apmainījās ar viedokļiem par Eiropas Savienības un Āfrikas kontinenta dialogu un Dienvidāfrikas lomu šajā procesā.

Kā ziņots, Saeima pagājušajā nedēļā lēmusi lūgt Dānijas atbildīgajām iestādēm neizdot Latvijas pilsoni Misāni DĀR.

Tieslietu ministrija solījusi turpināt sadarbību ar DĀR iestādēm, lai nodrošinātu Misānes atgriešanu Latvijā.

Tāpat Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Juridiskās komisijas deputāti trešdien kopsēdē vienojās aicināt atbildīgās institūcijas izveidot darba grupu un līdz 28.janvārim rast risinājumu, lai Latvijas pilsone Kristīne Misāne netiktu izdota kriminālvajāšanai Dienvidāfrikas Republikai par tajā iespējami izdarītiem pārkāpumiem.

Misānes pārstāvji aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka sieviete 2011.gadā iepazinusies ar DĀR pilsoni un pēc četriem gadiem abiem piedzimusi meita. Taču starp abiem vecākiem sākušies konflikti, kas sākotnēji bijuši finansiāli motivēti. Pēc tam vīrietis vienpusēji nolēmis pārtraukt attiecības un esot sācis vardarbīgi izturēties gan pret Misāni, gan pret abiem ģimenes nepilngadīgajiem bērniem.

Rūpējoties par savu un savu bērnu drošību un dzīvību, 2018.gada maijā Kristīne nolēmusi meklēt patvērumu Latvijā, norādījuši radinieki. 2018.gada decembrī Misāne devusies darba braucienā caur Kopenhāgenu uz Mozambiku, taču šķērsojot robežu, viņa aizturēta, jo bijusi Interpola meklēšanā. DĀR bija norādījusi, ka Misāne tiek meklēta par bērna nolaupīšanu.

Pie Dānijas vēstniecības ir norisinājies pikets pret Misānes izdošanu DĀR, kur viņai draud 15 gadus ilgs cietumsods.

Top komentāri

Itamars Toledano
Latviešiem ir prezidents, ko tauta mīl un ciena, jo viņš ar Dieva tautu rados. Krievu suņi Levitu ķengā un rej, jo pašu prezidents ir asiņains slepkava, kas ar pašu elli un sātanu rados. Tur arī visa ATŠĶIRĪBA. Mīlestībā un naidā.
no malas skatoties
n
Levits malacis, bet prokuratūrā strādā, drīzāk nestrādā, bet nodarbojas ar sevis apmierināšanu (anonizmu).
Fakts
F
Prezidents vismaz kaut ko reālu dara, kamēr dažādu valsts tiesibsargājoši institūciju darboņi par savu vienaldzību pret savu tautu un nekompetenci vienkārši saņem algu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas