Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Levits: Sadarbību ar Krieviju uzņēmēji varēs turpināt tikai uz sava pašriska rēķina

Ja kāds uzņēmējs tomēr vēlēsies "spēlēt uz augstām likmēm" un turpināt sadarbību ar Krieviju, tas būs jādara tikai uz sava pašriska, nevis valsts rēķina, trešdien Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedru sapulcē sacīja Valsts prezidents Egils Levits.

Viņš pauda, ka Latvijas iedzīvotājiem turpmāk jābūt ātriem un izlēmīgiem stratēģisku projektu virzībā, lai nostiprinātu mūsu vietu starptautiskajās vērtību ķēdēs. Ir jāmeklē jaunas iespējas, jauni piegādes un eksporta tirgi, lai saimnieciskā darbība turpinātu augt.

"Darāmā netrūkst arī uzņēmējdarbības vides uzlabošanā, lai nezaudētu pašmāju un ārvalstu investoru pārliecību. Raugoties uz priekšu, manuprāt, ir svarīgi, lai mēs turpinātu investēt attīstībā - jomās, kas ir būtiskas mūsu izaugsmei, jo īpaši zināšanās, prasmēs, pētniecībā, inovācijās, bet arī atbilstošā infrastruktūrā," pauda Levits.

Valsts prezidents norādīja, ka Eiropas un starptautisko sabiedroto vienotā un spēcīgā reakcija uz Krievijas vadītāja Vladimira Putina režīma necilvēcīgo agresiju, ieviešot līdz šim plašākās sankcijas pret agresoru un tā atbalstītājiem, ieviesīs pārmaiņas, ko šobrīd pat pilnībā neapzināmies. Šo pasākumu cena būs augsta arī Latvijai, bet atšķirībā no Ukrainas, kas maksā ar savu cilvēku dzīvībām, mūsu cena būs mērāma tikai naudas izteiksmē.

"Man ir patiess gandarījums un lepnums redzēt, cik mūsu valsts un mūsu cilvēki ir vienoti Ukrainas atbalstam un gatavi sniegt visaptverošu palīdzību, sākot no militārās līdz humānajai," sacīja Levits.

Tāpat viņš pauda pateicību tiem uzņēmumiem, kuri jau atsaukušies LTRK aicinājumam ziedot humānās un medicīnas preces. Viņš aicināja katru kameras biedru izvērtēt, kā vēl var palīdzēt Ukrainai, kur jau mēnesi ir karš, reizē arī rekomendējot ikvienam Latvijas iedzīvotājam atbalstīt Ukrainas ražotājus, iegādājoties Latvijā pieejamos Ukrainas produktus.

Levits atzīmēja, ka jaunajos ģeopolitiskajos un ekonomiskajos apstākļos mums ir jābūt gataviem reaģēt vienoti, gudri un pēc iespējas tālredzīgi. Ir jādara viss iespējamais, lai jau tagad sagatavotos izmaiņām, kas skars tautsaimniecību.

Valsts prezidents uzskata, ka Latvijai atklāti ir jāpaskatās arī uz saviem nepadarītajiem "mājas darbiem", uz tām lietām, kur valsts ir visvieglāk ievainojama, un jārīkojas, lai to novērstu. Energoapgādes neatkarība un ilgtspēja, investējot atjaunojamos energoresursos, ir viena no jomām.

Tāpat Levits teica, ka jaunā situācija ir izgaismojusi, cik svarīga ir informācijas telpa, kurā dzīvojam.

"Mums ir jāiegulda, lai tā tiktu piepildīta ar patiesu, konstruktīvu, vienojošu saturu un lai tā aizsniegtu un tuvinātu to sabiedrības daļu, kas šobrīd ir atstatus," skaidroja Levits.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas