Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lidosta Rīga: Lai gan lidojumu skaits pieaug, lidmašīnas ir tukšākas nekā pirms krīzes

Lai gan galamērķu skaits un lidojumi no lidostas Rīga atjaunojas, tomēr gaisa kuģu piepildījums ir zemāks nekā iepriekš, informē VAS Starptautiskā lidosta Rīga pārstāve Laura Kulakova.

Viņa skaidroja, ka šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, lidojumu skaits ir samazinājies par 54,8% - pērn pirmajos sešos mēnešos tika apkalpoti 41 554 lidojumu, bet šogad - 18 796. Savukārt pasažieru skaits samazinājies pat par 62,9% - pērn sešos mēnešos lidosta apkalpoja 3,5 miljonus pasažieru, bet šogad - 1,3 miljonus.

Tāpat Kulakova norādīja, ka pērn vasaras sezonā no lidostas Rīga varēja doties uz 106 galamērķiem, kas bija lielākais skaits lidostas vēsturē. Savukārt šovasar, no nākamās nedēļas, būs pieejami vien 43 galamērķi.

Jautāta, vai lidosta pašreiz plāno pārskatīt prognozes par šogad apkalpoto pasažieru skaitu, Kulakova atbildēja noliedzoši, skaidrojot, ka "lai gan galamērķu skaits un lidojumi atjaunojas, tomēr gaisa kuģu piepildījums ir zemāks nekā iepriekš".

Savukārt par aplēsēm, kad aviosatiksme varētu atjaunoties pirmskrīzes līmenī, Kulakova pauda, ka lidosta Rīga vadās no starptautisko aviācijas institūciju prognozēm, kas paredz, ka, mazinoties pandēmijas ietekmei, pirmskrīzes līmeni aviācijas nozare varētu sasniegt pusotra-divu gadu laikā.

Kā ziņots, lidosta Rīga šogad varētu apkalpot kopumā 1,6 miljonus pasažieru, bet nākamgad - 4,6 miljonus pasažieru, aprīļa beigās prognozēja lidosta.

Tāpat ziņots, ka, pakāpeniski pieaugot lidojumu skaitam un paplašinoties maršrutu tīklam, jūnijā lidosta Rīga apkalpoja 55 445 pasažierus, ceļotāju skaitam mēneša laikā pieaugot par 437%. Tomēr apkalpoto pasažieru skaita kritums jūnijā, salīdzinot ar pērnā gada jūniju, joprojām ir ievērojams - 92,7%.

Pērn lidosta Rīga apkalpoja 7,798 miljonus pasažieru, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt šogad pirmajā ceturksnī - 1,251 miljonu pasažieru, kas ir par 12,6% mazāk nekā 2019.gada attiecīgajā periodā.

Latvijā kopš 13.marta saistībā ar Covid-19 vīrusa izplatību izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojumu. Tostarp kopš 17.marta ir atcelti starptautiskie pasažieru pārvadājumi caur lidostām.

Starptautiskā lidosta Rīga ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Top komentāri

spriidiic
s
Vispārējās ekonomiskās krīzes (ko mēģina novelt uz Ķīnas gripas bubuli) apstākļos , ieteicams , iespējami , samazināt biļešu cenas . Veroties airbaltic piedāvājumā , aina ir bēdīga - cipari lieli .
Ko
K
Ja lidosta gaidis pabiras ko teiks starptautiskie uzņēmumi/organizācijas tad var pat ar 2 gadiem nepietikt, jo faktiski lidosta ir nevis modernā būvē kas par 99% novērš iespēju inficēties bet gan vairāk atgādina kaujas lauku kur vairums lietu notiek la vecam un tāpat kā Dubaja kur viena emirates lidojuma tika konstatēti 29 saslimšanas gadījumi un vēl desmitiem iespaidā Honkongā tranzīta zonā ka potenciāli inficētie. Neviens ar veselu prātu negrib spēlēt krievu rulete.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas