Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Lidosta Rīga līdz gada beigām plāno darbā pieņemt vairāk nekā 200 darbinieku

Stabilizējoties situācijai aviācijas nozarē, VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" līdz šā gada beigām plāno darbā pieņemt vairāk nekā 200 darbinieku, aģentūrai LETA pavēstīja lidostas pārstāvji.

Lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa norādīja, ka augustā lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits sasniedza gandrīz pusi no pirmskrīzes rādītājiem, bet lidsabiedrību plānoto lidojumu skaits ziemas sezonā tuvojas 2019.gada līmenim.

"Arī uzņēmuma attīstības plānu īstenošanai mums turpmāk būs nepieciešami darbinieki. Lidosta turpina darbu gan pie jaunā pasažieru termināļa projekta, gan kravu apkalpošanas centra "RIX Cargo City" attīstības, tāpēc darbs lidostā jau tagad iezīmē izaugsmes un attīstības iespējas gan esošajiem, gan nākotnē nepieciešamajiem darbiniekiem," skaidroja Odiņa.

Lidostā akcentēja, ka rudenī, atverot bāzi Rīgā, lidojumu tīklu paplašinās Īrijas zemo cenu lidsabiedrība "Ryanair", kā arī no janvāra lidosta pilnībā pārņems Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" reisu virszemes apkalpošanu lidlaukā.

"Tādējādi pat tad, ja Covid-19 ietekmē rudenī un ziemā lidojumu skaits būs mazāks, nekā plānots pašlaik, lidostai būs nepieciešami papildu darbinieki," skaidroja lidostā.

Gatavojoties apkalpot pieaugošo pasažieru un lidojumu skaitu, lidosta "Rīga" aicina darbā gan bijušos, gan jaunus darbiniekus. 

Pašlaik uzņēmums piedāvā darba iespējas apmēram 40 dažādās vakancēs, bet tuvākajā laikā tiks izsludināts vēl lielāks brīvo darbavietu skaits. 

Šobrīd lielākais vakanču skaits ir gaisa kuģu apkalpošanas aģenta un aviācijas drošības inspektora amatos. Jaunas darbavietas tiks piedāvātas arī bagāžas apkalpošanas aģentiem, tehnikas operatoriem, ielādes meistariem, gaisa kuģu tehnikas speciālistiem un citiem.

Lidostā atklāja, ka interesenti 16.septembrī aicināti uz atvērto durvju dienu, kas sniegs iespēju iepazīt gaisa kuģu apkalpošanas aģenta profesiju.

Pašlaik lidostā "Rīga" strādā vairāk nekā 1000 darbinieku 14 dažādās struktūrvienībās.

Lidostā "Rīga" šogad septiņos mēnešos apkalpoti 703 400 pasažieru, kas ir par 53,3% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā. Tāpat lidostā apkalpoti gandrīz 15 800 lidojumu, kas ir par 28,6% mazāk nekā pērn septiņos mēnešos, un 14 300 tonnu kravu, kas ir pieaugums par 20%.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas