Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Lidostas valdes atlaišanai klāt jauns iemesls - Ryanair

Lidostas Rīga valdes locekļi atlūgumu iesniedza, jo tiem nesaskanēja viedokļi par uzņēmuma iekšējo dienestu reorganizāciju, pretrunīgi tiek vērtēti arī milzu izdevumi tiesu lietās pret atstādinātajiem darbiniekiem, ceturtdien vēsta laikraksts Diena.

Dienai norāda ministrijas pārstāve Džineta Innusa, tad tiesisko strīdu risināšanā izmaksas arvien pieaug. "Izmaksas daudzkārt pārsniedz pat iespējamo kompensāciju, kas būtu jāmaksā lidostai, ja strīds tiktu zaudēts," skaidro Innusa.

Paralēli tēriņiem par juridiskajiem pakalpojumiem atklājas vēl viens iemesls, kāpēc valdes locekļu atlūgumi pieņemti. Inussa norāda uz nesekmīgo komunikāciju ar zemo cenu aviokompāniju Ryanair. Nākamā gada martā beidzas desmit gadu ilgais līgums, pagaidām vēl nav izdevies rast kompromisu par nosacījumiem, uz kā pamata varētu to pagarināt.

"Ryanair ieved apmēram 16% no kopējā pasažieru skaita, ar to nevar nerēķināties. Mūs visvairāk uztrauc tas, ka bijusī valde nespēja komunicēt ar Ryanair pārstāvjiem. Kompānija diezgan atklātā veidā mums norādīja, ka lidostas atbildīgie darbinieki nepiedāvā nekādus citus risinājumus. Jāsaprot, ka līdz ar Ryanair aiziešanu lidostā būtu ļoti liels pasažieru skaita kritums, kas noteikti ietekmētu arī lidostas finanšu plūsmas. Uzreiz kompensēt pasažieru skaitu ar citiem pārvadātājiem nav iespējams," norāda Innusa.

Uz jautājumu, kāpēc lidostas valde atkāpusies tieši tagad, viņa atbild, ka "tas brieda diezgan ilgi". 

Visu Aļonas Zanderes rakstu Lidostas valdes atlaišanai klāt jauns iemesls - Ryanair lasiet ceturtdienas, 13.novembr, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas