Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Liela daļa vilcienu pasažieru mutes un deguna aizsegus nelieto

Vilciena reisos pašreiz liela daļa pasažieru neievēro jaunos nosacījumus, kas paredz, ka sabiedriskajā transportā jāvalkā mutes un deguna aizsegus, aģentūrai LETA apliecināja AS Pasažieru vilciens pārstāve Agnese Līcīte.

Viņa skaidroja, ka Pasažieru vilciens izmanto visus iespējamos informācijas kanālus, lai līdz pasažieriem nonāktu ziņa, ka, braucot sabiedriskajā transportā, ir jālieto mutes un deguna aizsegs. Informācija tiek izvietota vilcienu salonos vizuālā veidā, tāpat arī pakāpeniski tiek nomainīta audio informācija, kas tiek atskaņota vilcienā pirms brauciena un tā laikā. 

Līcīte norādīja, ka Pasažieru vilciens dara to zināmu arī uzņēmuma sociālo tīklu sekotājiem, tāpat ir publicēta ziņa uzņēmuma mājaslapā un nosūtīta klientiem. Arī uzņēmuma konduktori kontrolieri pēc iespējas atgādina par jaunajiem nosacījumiem tiem pasažieriem, kuri sejas aizsegu nelieto.

Pasažieru vilciena konduktori kontrolieri arī esot instruēti, kā rīkoties katrā situācijā. Par mutes un deguna aizsega nelietošanu viņiem ir tiesības aizrādīt pasažierim un informēt viņu par nepieciešamību ievērot noteikumus. Ja pasažieris tomēr atsakās aizsegt muti un degumu vai arī viņam nav līdzi ne maskas, ne lakata, ar ko to izdarīt, uzņēmuma darbinieki ļauj viņam turpināt ceļu vilcienā. Līcīte gan norādīja, ka jaunā prasība ir ieviesta visas sabiedrības drošībai un labumam, tāpēc arī citiem pasažieriem ir tiesības aizrādīt tiem līdzbraucējiem, kuri savus elpceļus nav aizklājuši.

Jautāta, vai pašreiz ir novērotas kādas problēmas saistībā ar noteikumiem par mutes un deguna aizsega lietošanu, Līcīte skaidroja, ka pašreiz rit otrā diena, kad stājies spēkā šis nosacījums. Viņa uzsvēra, ka pasažieriem ar to ir jāaprod, bet Pasažieru vilciens cer uz ikviena iedzīvotāja izpratni un līdzdalību, lai ierobežotu Covid-19 izplatību.

Līcīte pauda, ka pasažieru skaits vilcienos atkal pakāpeniski pieaug, un ne vienmēr ir iespējams nodrošināt nepieciešamo distanci starp cilvēkiem, turklāt jaunā prasība ir sēdvietas atļaut izmantot pamīšus. Tādēļ elpceļu aizklāšana ir nepieciešama paša un apkārtējo papildu drošībai.

"Lai arī pasažieri mēdz būt ļoti dažādi, tomēr lielākā daļa ir apzinīgi un saprotoši, tādēļ mēs ticam, ka jau tuvākajā laikā mutes un deguna aizsegu lietos visi braucēji," pauda Līcīte.

LETA jau ziņoja, ka no 12.maija sabiedriskajā transportā pasažieriem jāvalkā sejas un deguna aizsegi, piemēram, sejas maska, respirators, šalle, lakats un tamlīdzīgi.

Vienlaikus pasažieri aicināti izmantot sabiedrisko transportu būtiskos gadījumos, izvēlēties braucienu laikā, kad sabiedriskajā transportā ir mazāk pasažieru, pēc iespējas ievērot divu metru distanci un transportlīdzekļa salonā vispirms ieņemt tās sēdvietas, kas atrodas pamīšus vai vienu sēdvietu izlaižot no jau aizņemtajām sēdvietām.

Pasažieru vilciens ir izveidots 2001.gadā, nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus no Latvijas dzelzceļa veiktajām funkcijām. Iepriekš Pasažieru vilciens 100% bija Latvijas dzelzceļa meitasuzņēmums, taču 2008.gada oktobrī tas tika pārveidots par valsts uzņēmumu.

Top komentāri

Maikls Udomo
M
Aizsegi ļoti apgrūtina skūpstīšanos.
reptilis
r
Mums taču skaidri teica - maskas (izņemot speciālās medicīniskās)nepalīdz....
ha, ha
h
Kāds tur brīnums, ka viņi tos nelieto, ja jau valsts galvenais infektologs nepārtraukti apgalvo, ka tas ir nevajadzīgi un pat kaitīgi
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas