Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju izmanto pamatā vien četru banku pakalpojumus

Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju izmanto vien četru banku pakalpojumus, liecina socioloģisko pētījumu kompānijas SKDS pēc aģentūras LETA pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Uz jautājumu, kuru banku pakalpojumi ir izmantoti pēdējā gada laikā, 65,3% aptaujāto ir minējuši Swedbank, 33,3% - SEB banku, 23,6% - banku Citadele, bet 15,7% - Luminor Bank.

Savukārt citu banku popularitāte ir krietni mazāka, tostarp PrivatBank pakalpojumus pēdējā gada laikā izmantojuši 2,8% iedzīvotāju, PNB bankas - 2,1%, BigBank Latvijas filiālēs - 2,1%, BlueOrange Bank - 1,6%, bet Meridian Trade Bank - 1% aptaujāto, kamēr citas bankas minējuši mazāk nekā 1% aptaujas dalībnieku.

Situācija īpaši nav mainījusies arī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu aptaujām. Gan 2018., gan 2017.gadā analogās aptaujās pirmajā vietā starp biežāk minētajām bankām bija Swedbank, otrajā - SEB banka, bet trešajā vietā - banka Citadele. Savukārt ceturtajā un piektajā vietā iepriekš bija DNB Bank un Nordea, kuru Baltijas biznesus apvienojot, dibināta Luminor Bank.

Populārāko banku reitings nemainās arī vērtējot aptaujātos pēc tautības, vecuma, nodarbošanās un ienākumu līmeņa vai dzīvesvietas.

Aptauja veikta 2019.gada februārī, aptaujājot vairāk nekā 1000 iedzīvotāju visā Latvijā. Ar pilniem aptaujas rezultātiem var iepazīties aģentūras LETA Banku apskata 2019.gada marta izdevumā.

 

Top komentāri

Jurista vārds
J
Četri influenceri
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas