Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Lielbritānijas likumsargi Latvijā skaidro Zaļkalna lietas apstākļus

Pāris gadus pēc iznākšanas no cietuma Zaļkalns pārcēlās uz Lielbritāniju un tur sāka strādāt celtniecībā. 2009.gadā viņu Lielbritānijā arestēja par 14 gadus vecas pusaudzes sazāļošanu un nepiedienīgu uzmākšanos, tomēr vēlāk lieta izbeigta.
Lielbritānijas policisti otrdien ieradušies Rīgā, lai pazudušās 14 gadus vecās britu pusaudzes Alises Rosas lietas ietvaros skaidrotu saistību ar aizdomās turēto no Latvijas aizbraukušo Arni Zaļkalnu, portālam Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Latvijas Valsts policija šīs lietas ietvaros kopš pagājušās nedēļas sadarbojas ar Lielbritānijas kolēģiem, taču neko nekomentēšot, jo to drīkst darīt procesa virzītājs - Lielbritānijas policija.

Jau vēstīts, ka Londonā policijas aizdomas par pusaudzes Alisas Rosas nozušanu krīt uz 41 gadu vecu latvieti Arni Zaļkalnu, kurš saskaņā ar lietas materiāliem 1998.gadā bijis notiesāts un septiņus gadus apcietināts par sievas slepkavību.

Par Zaļkalna atrašanās vietu nav nekādu ziņu kopš 3.septembra, savukārt Grosa ir pazudusi kopš 28.augusta. Viņa pēdējo reizi redzēta uz ietves pie Granjuniona kanāla videonovērošanas kameru uzņemtā video. Arī Zaļkalnu videonovērošanas kameras fiksējušas tajā pašā vietā, kur meiteni, tikai apmēram 15 minūtes vēlāk. Dažas dienas pēc Grosas pazušanas strādnieki kādā patiltē atrada meitenes mugursomu, kurā atradās Alises apavi un apakšveļa.

Pazudušās Grosas meklēšanas operācija ir plašākā, ko Londona pieredzējusi kopš 2005.gada 7.jūlija terora aktiem Londonas metro un autobusā.

Londonā Zaļkalns dzīvoja kopā ar draudzeni un abu bērnu. Zaļkalna ģimene viņu pēdējo reizi redzēja mājās 3.septembra vakarā.

Zaļkalns uzturējis draudzīgas attiecības ar Londonas albāņu bandām, svētdien vēsta britu laikraksts The Sunday Express, atsaucoties uz liecinieces teikto. Viņš arī bijis biežs viesis spēļu zālē Cashino netālu no Īlingas Brodvejas dzelzceļa un metro stacijas, Londonas rietumos. Kad zaudējis naudu, viņš ļāvis vaļu pamatīgām dusmām, laikrakstam pastāstīja bijusī spēļu zāles darbiniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas