Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Likteņdārzā turpinās amfiteātra būvniecība

Šogad Likteņdārzā darbi notiek arī novembrī, un turpinās amfiteātra būvniecība, ko īsteno SIA Roplainis, informē Kokneses fondā, kas īsteno Likteņdārza projektu.

Šā gada augustā tika noslēgts līgums ar SIA Roplainis par amfiteātra vidusdaļas izbūvi. Amfiteātra būvniecības darbu turpināšanai pagājušā gada beigās AS Latvijas valsts meži ziedoja 30 000 latu, informē Kokneses fonds.

Gada sākumā ar Latvijas Būvinženieru savienības (LBS) valdes priekšsēdētāja Mārtiņa Straumes iniciatīvu aizsākās Latvijas Būvinženieru savienības un Kokneses fonda sadarbība. Pagājušā gada decembrī notika pirmās sarunas ar LBS valdi par savienības biedru profesionālu iesaistīšanos šī projekta tapšanā.

Šā gada 18.februārī ar Būvmateriālu ražošanas asociācijas valdes priekšsēdētāja Leonīda Jākobsona atbalstu Fondam bija iespēja pastāstīt par Likteņdārzu Būvmateriālu ražošanas asociācijas valdes sēdē. Kokneses fonda pārstāvji ar prezentāciju tika uzaicināti uzstāties arī LBS XIII kongresā 18.martā.

Gada sākumā aizsāktā sadarbība ir devusi konkrētus rezultātus - asociācijas biedri ar savu darbu ir iesaistījušies gan tehnisko projektu izstrādē, gan arī būvmateriālu ražotāji ar būvmateriālu ziedojumu vēl šā gada nogalē palīdz tapt Likteņdārza amfiteātra vidusdaļai - SIA Pļaviņu DM un SIA Mark Invest Latvia ziedo šķembas, SIA A.C.B. un SIA IM Karjers - nepieciešamo granti, un SIA Cemex - betonu.

Novembra vidū paredzēts īstenot arī Daugavas krasta nostiprinājuma projektu amfiteātra daļā.

Daugavas krasta nostiprinājuma tehnisko projektu kā ziedojumu ir izstrādājis Juris Marnauza, SIA JMI Birojs, projektu dokumentācijas sakārtošana ir arhitektes Guntas Kursītes darba ziedojums, savukārt Daugavas krasta nostiprinājuma tehnisko projektu ekspertīzi kā ziedojumu Likteņdārzam ir veicis Raimonds Maslovskis.

Fonds pateicas Kokneses novada domes izpilddirektoram Jāzepam Baltmanim un SIA Aizkraukles Komunālo uzņēmumu kombināts valdes loceklim Ivaram Sekacim par palīdzību un atbalstu krasta nostiprinājuma projekta virzīšanā. Projektu īsteno Valsts SIA Vides projekti, un tās rīkotajā cenu aptaujā par darbu veicēju izvēlēta SIA BGS.

Kokneses fonds ir pateicīgs katram, kas palīdz tapt Likteņdārzam, un aicina arī novembra mēnesī apmeklēt Likteņdārzu.

11.novembra vakarā, pēc Kokneses fonda iniciatīvas, jau trešo gadu tika aizdegtas svecītes vecās šosejas malās, savukārt 18.novembrī ar lāpām iezīmēs ceļu uz dārza centrālo daļu - amfiteātri, kur pulksten 16.07 norietēs saule. Šajā dienā Kokneses kultūras namā būs iespēja skatīt Fonda prezentāciju par Likteņdārzā šajā gadā paveikto.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas