Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

LNB bijušās telpas Krišjāņa Barona ielā pārdod par 680 000 eiro

Privatizācijas aģentūra (PA) šodien par 680 000 eiro izsolījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) bijušās telpas Krišjāņa Barona un Elizabetes ielas stūrī, Rīgā, aģentūru LETA informēja PA.

Īpašums pārdots par 10 000 eiro dārgāk nekā izsoles sākumcena, kas bija 670 000 eiro. Izsolē bija pieteicies viens pretendents, bet PA pagaidām neatklāj, kam īpašums pārdots. Jaunajam īpašniekam par pirkumu jāsamaksā piecu gadu laikā.

Izsoles rezultāti vēl jāapstiprina PA valdei.

Kā liecina PA informācija, īpašumu Krišjāņa Barona ielā 3 veido neapdzīvojamo telpu grupa sešstāvu ēkas otrajā stāvā ar kopējo platību 583,7 kvadrātmetri, domājamās daļas no zemesgabala ar kopējo platību 0,08 hektāri un domājamās daļas no citām būvēm.

Logi vērsti gan uz Krišjāņa Barona, gan Elizabetes ielas pusi, kā arī uz pagalmu. Ēkā ir viens pazemes stāvs.

Sešas no objektā ietilpstošajām telpām, izbūvējot koka konstrukcijas, sadalītas divos līmeņos, tādējādi otrajā līmenī izveidojot vēl sešas telpas ar kopējo platību 109,3 kvadrātmetri, kuras ir kadastrāli uzmērītas un iekļautas kopējā objekta platībā. Divas no sadalītajām telpām pārveidotas par seifiem ar biezām metāla durvīm, tajās nav logu.

Specifiskām bibliotēkas vajadzībām izbūvētās koka konstrukcijas negatīvi ietekmē telpu funkcionalitāti, tādējādi objekta kopējā lietderīgā platība, neskaitot otrā līmeņa izbūvi, būtu 474,4 kvadrātmetri.

Daļai no objekta sastāvā ietilpstošajām telpām ir atsevišķa ieeja tikai no vienas no ēkā izvietotajām kāpņu telpām, kas ir funkcionāli nodalāmas no pārējās daļas un var tikt izmantotas kā patstāvīgs nomas objekts. Tādējādi kopējo objekta platību iespējams sadalīt divos patstāvīgos nomas objektos, attiecīgi 372,4 kvadrātmetru un 102 kvadrātmetru platībā.

Telpām arī ir īpaši bibliotēkas vajadzībām izbūvēta specifiska ventilācijas sistēma.

PA norāda, ka kopējais telpu tehniskais stāvoklis vērtējams kā apmierinošs. PA ieskatā labākais un efektīvākais īpašuma izmantošanas veids ir prestižas un ekskluzīvas reprezentācijas un biroja telpas Rīgas centrā.

Jau ziņots, ka VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) 2016.gada februārī plāno izsolē pārdot vēl vienu no LNB vēsturiskajām ēkām Anglikāņu ielā 5. Izsolē plānots pārdot zemesgabalu 1137 kvadrātmetru platībā un uz tā esošās trīs būves 1647,8 kvadrātmetru, 128,8 kvadrātmetru un 67,8 kvadrātmetru platībā. Izsoles sākumcena ir noteikta 1,9 miljoni eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas