Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

LTV: Četrgadīgu puiku izdodas glābt pēc hroma un arsēna maisījuma iedzeršanas

Četrus gadus vecais Andis Āboltiņš no Grobiņas pārsteidzis mediķus Latvijā un pasaulē, jo viņam izdevies izdzīvot pēc saindēšanās ar mēbeļu šķīdumu - hroma un arsēna maisījumu. Aknu pārstādīšanas operācija notikusi Hamburgā un pozitīvais iznākums ir liels retums pasaules praksē, svētdien stāstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

To, ka bērni jāsargā un jāuzmana, ģimenē zinājuši. Anda vecmāmiņa ir ilggadēja bērnudārza audzinātāja, tāpēc kokapstrādes šķīdums viņu lauku mājā Grobiņā stāvēja uz visaugstākā plaukta. Taču caurvējš ietriecis durvis plauktā, šķīdums nokritis un puika to pacēlis.

"Gan kvass, gan kola ir tādās pudelēs. Nu, un viņš pagaršoja!” stāstīja Anda vecmāmiņa Santa Āboltiņa.

Sekojusi diennakts Liepājas slimnīcā, pārvešana uz bērnu slimnīcu Rīgā. Reanimācijā atteikušas zēna nieres un aknas un vienīgais glābiņš bijis aknas pārstādīšana Hamburgā. Ar Andi uz Hamburgu ar medicīnas lidmašīnu devās tētis, kurš bijis gatavs ziedot aknu, taču tā nederēja, un Anda donors ir nezināms ārzemnieks. Hamburgas klīnikā puisēns ar ģimeni pavadījis no 18.marta līdz 10.jūnijam, stāstījusi ārste.

"Mums desmitos vakarā pateica, ka operācija sākas, un astoņos no rīta teica, ka ir beigusies,” atcerējās zēna mamma Kristīne. Pēc atmošanās viņš pēkšņi runājis vāciski. "Viņš ir palicis vēl aktīvāks! Brauc ar riteni,” saka mamma.

Aknu pārstādīšanu Hamburgā apmaksājusi valsts. Ceļa uzdevumus sedza Bērnu slimnīcas fonds no īpaši šādiem, ārkārtas gadījumiem ziedotas naudas, vēstīja Panorāma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas