Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LTV jaunajā sezonā sola vairāk analītikas un cer atgūt konkurētspēju

Latvijas Televīzija (LTV) jaunajā sezonā sola vairāk analītikas ziņu raidījumos un cer atgūt konkurētspēju plašsaziņas līdzekļu vidē, portālu Diena.lv informēja LTV komunikācijas speciāliste Laura Brokāne.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte uzsver, ka LTV ir svarīgi atgūt konkurētspēju plašsaziņas līdzekļu vidē un kļūt par mūsdienīgu un vienu no vadošajiem elektroniskajiem medijiem valstī. Tāpat LTV uzdevums būs panākt gados jauno skatītāju atgriešanos pie tās programmām. Internetā LTV plāno vienlaikus attīstīt gan kopīgo portālu ar Latvijas Radio, gan atsevišķo LTV ziņu portālu.

"2008.gadā elektroniskos un drukātos plašsaziņas līdzekļus skāra finanšu krīze, kas atstāja nopietnu ietekmi uz to darbību un atsevišķos gadījumos pat uz redakcionālo neatkarību - žurnālistikas un vārda brīvības pamatu. Lai izdzīvotu, saglabātu runas brīvību un darba vietas darbiniekiem, plašsaziņas līdzekļi dažkārt bija spiesti iziet uz kompromisiem, kas noveda pie tā, ka sabiedrības uzticība to sniegtajai informācijai sāka mazināties. Ar šīs sezonas sākumu LTV valde par savu misiju uzskata atjaunot sabiedrības uzticību plašsaziņas līdzekļu neietekmējamībai un redakcionālajai neatkarībai," klāsta I.Belte.

Jaunajā sezonā tikšot īpaši domāts par bērniem un jauniešiem, piedāvājot izglītojošas, populārzinātniskas vai vēsturi izzinošas pārraides, kā arī animācijas filmas darbdienu pēcpusdienās.

Savukārt LTV Ziņu dienests rudens sezonu uzsāks jaunā studijā un līdztekus aktuālo notikumu atspoguļojumam sola arī padziļinātu analīzi. Ar rudeni visos ziņu izlaidumos - rīta, dienas, Panorāmā un nakts - būs arī sporta jaunumi.

Darbdienu rītos līdzšinējā Labrīt, Latvija! vietā turpmāk būs Rīta Panorāma no plkst. 6.30 līdz 8.30. To vadīs Anda Boša un Toms Bricis, kā arī Reinis Ošenieks un Armands Tripāns (sporta ziņas), Inese Vaikule (laika ziņas). Jaunā raidījuma veidošanā piedalīsies arī žurnāliste Ilze Strenga.

Pirmais vakara ziņu izlaidums LTV arī turpmāk būs Dienas ziņas no plkst.18. Dienas ziņu ietvaros katru darbdienas vakaru no 2.septembra paredzētas arī jaunās Kultūras ziņas Ievas Rozentāles pārraudzībā. Tajās aptuveni no plkst.18.25 tiešraidē tiks stāstīts par svarīgākajiem kultūras notikumiem. Ziņas vadīs Eva Ikstena-Strapcāne un Edgars Raginskis. Atbildīgā redaktore - Henrieta Verhoustinska.

Savukārt vakara Panorāma televizoru ekrānos būs redzama skatītājiem ierastajā laikā – plkst. 20.30. Taču tiek solīts, ka turpmāk tas būs analītisks raidījums, kas analizē, pēta un skaidro, atbildot uz jautājumu "kāpēc". Panorāma sola kontekstu un dziļākas sakarības, atbildot uz jautājumiem, kā notikušais ietekmēs cilvēku dzīvi un kas ir bijis notikumu iemesls.

Arī Nakts ziņas LTV ēterā būs tiešraidē.

Savukārt LTV7 no 2.septembra paredzēti divi izlaidumi krievu valodā - plkst. 19 un paplašināts un analītisks skatījums uz dienas aktualitātēm plkst. 21.45. Par interesantiem un īpaši svarīgiem dienas notikumiem ziņos jaunā rubrika "Fokuss".

No 1.septembra svētdienās pēc Panorāmas LTV1 ēterā atgriezīsies analītiski pētnieciskais raidījums de facto. Pēc divu gadu pārtraukuma no septembra vidus ēterā atgriezīsies arī žurnālistu diskusiju raidījums Skats no malas ar žurnālistu Kārli Streipu vadītāja lomā.

Savukārt no 17.septembra otrdienās plkst. 21.20 LTV1 piedāvās jaunumu - interviju raidījumu Viens pret vienu, kurā žurnālisti Inga Spriņģe un Gundars Rēders "aci pret aci" izjautās politiķi vai citas nozares pārstāvi, prasot atklātas atbildes par sabiedrībā būtisku jautājumu.

No 18.septembra katru trešdienu plkst. 21.20 ēterā atgriezīsies arī Sastrēgumstunda, kuru turpmāk vadīs žurnāliste Ilze Nagla. Savukārt oktobrī LTV piedāvās oriģinālraidījumu ar Gunti Bojāru, kurš ar neierastiem žurnālistikas paņēmieniem sola atklāt būtiskas sabiedrības problēmas.

No 3.septembra, no pirmdienas līdz ceturtdienai, plkst. 18.45 pie televīzijas skatītājiem atgriezīsies arī raidījums Četras istabas, lai vēstītu par aktuālām ikdienas tēmām Rīgā un ārpus galvaspilsētas. Raidījuma vadītāji - Elita Marga un Jānis Rāzna.

Turpināsies arī sadarbība ar Borisa un Ināras Teterevu fondu raidījumā Teātris.zip, pārraides Kinotēka un Ielas garumā, tiks demonstrētas videofilmas par izciliem kultūras jomas pārstāvjiem un pasaulslavenu koncertu un citu būtiskāko kultūras pasākumu tiešraides.

Savukārt skatītāju iecienīto raidījumu 100g kultūras plānots pilnveidot saturiski padziļinātos formātos, tas būs skatāms ēterā no 17.septembra. Katru nedēļu trīs vakarus plkst. 17.15 būs skatāmi trīs atšķirīgi 100g kultūras raidījumi. Raidījumā 100g kultūras. Diskusija otrdienās tiešraidē tiks risināti problēmjautājumi dažādās kultūras nozarēs, tajā uz nopietnām sarunām aicinās kultūras sfēras profesionāļus, piedāvājot arī kultūrpolitisko procesu analīzi valstī. Trešdienās būs portretraidījums 100g kultūras. Personība par māksliniekiem, rakstniekiem, mūziķiem, kinorežisoriem un viņu mākslas darbiem, kā arī citām personībām. Savukārt ceturtdienās 100g kultūras. Nacionālie dārgumi piedāvās stāstus par Latvijas kultūras leģendām, vēsturiski nozīmīgām personībām un Latvijas kultūras vērtībām.

Tāpat jaunajā sezonā LTV sola arī dažādu filmu un seriālu programmu.

Savukārt LTV7 sola nodrošināt svarīgāko pasaules un vietēja mēroga sporta notikumu tiešraides, kā arī popularizēt visiem pieejamus sporta veidus, uzsverot veselīga dzīvesveida nozīmi. Kā norāda LTV Sporta redakcijas vadītājs Andris Ušackis, LTV "visplašākajā spektrā plāno atspoguļot nozīmīgāko gaidāmo sporta notikumu - 2014.gada Olimpiskās spēles Sočos. Lielākās izredzes tajās ir skeletona, bobsleja un kamaniņu braucējiem, tādēļ LTV7 pārraidīs visus Pasaules kausa posmus bobslejā un skeletonā, kas sāksies jau novembra beigās, kā arī plāno plašāk pievērsties kamaniņu sporta atspoguļošanai".

Tāpat tiek solītas arī citu sporta veidu translācijas, bet oktobra sākumā tiks atsākts arī iknedēļas sporta raidījums Sporta studija un turpināta Tautas sporta kampaņa.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954.gada 6.novembrī. Patlaban sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas