Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

LTV un LR papildu finansējumu referenduma atspoguļošanai plāno izmantot ziņu speciālizlaidumiem

Ja 18.februārī notiks referendums par likumprojektu Grozījumi Latvijas Republikas Satversmē un tiks saņemts papildu finansējums 26 195 latu apmērā, Latvijas Televīzija (LTV) un Latvijas Radio (LR) to plāno izmantot ziņu speciālizlaidumu, reportāžu un īpašu raidījumu veidošanai.

LR1 tiek plānoti speciāli raidījumi referendumam dienā un naktī pēc tā, portālam Diena.lv pastāstīja LR preses sekretāre Ilze Zvaigzne.

Programmā Labrīt, Latvija! tiks veidoti ziņu speciālizlaidumi referenduma dienā, tāpat paredzēts arī plašāks Dienas notikumu apskats referenduma dienā. LR1 veidos arī četrus raidījuma Krustpunktā speciālizlaidumus, paredzētas vairākas reportāžas raidījumā Aktuālais temats.

LR2 veidos īpašu raidījumu, kas būs veltīts referenduma aktualitātēm, skaidrojot klausītājiem tā paredzamo norisi un problēmjautājumus atbilstoši savas programmas formātam. Savukārt LR3 Klasika paredzēts diskusiju raidījums par referendumu kultūras problēmjautājumu kontekstā. Šāda formāta raidījums bija arī pirms Saeimas vēlēšanām, norāda I.Zvaigzne.

Savukārt LR4 paredzēta plašāka programma Doma laukums referenduma dienā un pēc tā, īpaša reportāža raidījumā Aleksandra studija un Diena pēc dienas, kā arī īpaša referenduma nakts programma.

Pieprasītajā finanšu apjomā ietilpst arī tehniskās izmaksas - degviela, papildus slodze skaņu operatoriem, kā arī procentu maksājums AKKA/LAA, kas radio jānomaksā no apgrozījuma, skaidro LR preses sekretāre.

LTV tautas nobalsošanas dienā, 18.februārī paredzējusi papildus pārraidīt trīs ziņu speciālizlaidumus un tradicionālo vakara pārraidi Izvēlies nākotni!, kurā tiks atspoguļota referenduma norise un provizoriskie rezultāti, portālam Diena.lv pastāstīja LTV1 pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena. Nākamajā rītā, 19.februārī LTV1 paredzēts Labrīt, Latvija! speciālizlaidums.

Vēl paredzēti ziņu speciālizlaidumi krievu valodā un izglītojošs raidījums par valsts konstitucionālo pamatu negrozāmību un referenduma būtību gan latviešu, gan krievu valodā.

Kā vēstīts iepriekš, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) atbalsta sabiedrisko mediju pieprasījumu par papildu finansējumu referenduma atspoguļošanai.

Pieprasījums tiks nosūtīts Finanšu ministrijai. Radio papildus lūdz 10 000 latu, bet televīzija - 16 195 latus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas