Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

LU akadēmiskais centrs vēl tikai skicēs

Lai gan pašlaik nekas Torņakalnā neliecina, ka pēc diviem gadiem pļavu un krūmu vietā atradīsies Latvijas Universitātes (LU) Dabaszinātņu akadēmiskais centrs, LU pārstāvji apstiprina - plāni nav mainījušies, un darbi tiks pabeigti noteiktajos termiņos, lai gan patlaban ir sarežģījumi ar iepirkuma procedūru.

Izvērtējot LU iepirkumā saņemtos piedāvājumus no četriem uzņēmumiem - SIA Merks, SIA Abora, pilnsabiedrības LNK Industries Group un SIA Skonto būve -, jūnijā tika pieņemts lēmums līgumu slēgt ar SIA Abora, atzīstot to par saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu. Tomēr līgums noslēgts netika, jo pārējie uzņēmumi Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniedza sūdzības. Piemēram, būvfirma Skonto būve pauda neizpratni par vērtēšanas kritērijiem, jo viņu piedāvājums esot bijis par aptuveni 300 tūkstošiem latu lētāks. Patlaban IUB iesniegumu izskatīšanas komisija ir atzinusi sūdzības par daļēji pamatotām, tādējādi LU mēneša laikā ir jānovērš komisijas konstatētie pārkāpumi un atkārtoti jāizvērtē atklātā konkursā iesniegtie piedāvājumi.

Šāda situācija gan rada bažas, ka plānotie būvdarbi var aizkavēties, tomēr LU zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks Dienai apstiprināja, ka jau novembrī pirmie būvdarbi tiks sākti. «Ja mēs strikti turēsimies pie plāna, tad brīdī, kad gaisa temperatūra būs zem nulles, varēs sākt pirmos būvdarbus. Visticamāk, novembrī vai decembrī garāmgājēji to varēs novērot,» Dienai sacīja I. Muižnieks. Skaidrojot radušos situāciju, viņš atzina, ka LU iepirkuma komisija bija kļūdījusies, uz ko arī IUB norādījis. Lai gan LU dots mēnesis pārvērtēt rezultātus, I. Muižnieks uzsvēra, ka tik ilgs laiks nebūs nepieciešams un rezultāti būs zināmi jau divu nedēļu laikā. Tādējādi tas neietekmēs projekta īstenošanas termiņu, kurš ir 2015. gada 30. jūnijs.

Plānots, ka Torņakalna rajonā atradīsies LU jaunais akadēmiskais centrs. Tajā atradīsies viss nepieciešamais ķīmijas, bioloģijas, ģeogrāfijas un zemes zinātņu un medicīnas studijām. Iepirkumā maksimāli pieejamā summa ir 15 783 464 lati bez PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas