Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +26 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 27. jūnijs
Malvīne, Malvis

Lūdz apsūdzēt psihiatri par diagnožu viltošanu un palīdzību izvairīties no valsts valodas pārbaudēm

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra psihiatre Marina Loseviča tiek turēta aizdomās par psihiatrijas diagnožu viltošanu, palīdzot diviem pacientiem izvairīties no valsts valodas prasmes pārbaudes, noskaidroja aģentūra LETA.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nodevis Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai kriminālprocesu par to, ka Loseviča pieņēma prettiesiskus labumus apmaiņā pret psihiatrijas diagnožu noteikšanu un norādīšanu medicīniskajos dokumentos. 

Šo noziedzīgo darbību rezultātā divi pacienti saņēma atzinumus par atbrīvojumu no valsts valodas prasmes pārbaudes veselības stāvokļa dēļ, aģentūru LETA informēja KNAB.

Atzinums šīm personām bijis nepieciešams iesniegšanai Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē, lai varētu saņemt pastāvīgās uzturēšanās atļaujas. 

Medicīnas darbiniece par noziedzīgo darbību īstenošanu pretī saņēma kopsummā 400 eiro un alkohola pudeli.

Citām kriminālprocesā sākotnēji iesaistītajām personām mainīts statuss, un izmeklēšanas darbībās tās piedalījās liecinieku statusā.

Turpmāk prokuratūrai kā procesa virzītājai jālemj par šī 2023.gada 13.jūnijā sāktā kriminālprocesa turpmāko virzību.

KNAB norāda, ka Krimināllikuma izpratnē prettiesisks labums var būt ne tikai nauda, bet arī citi materiāli un nemateriāli labumi, tostarp ceļojumi, rokas pulksteņi, dārglietas u.c. Neatkarīgi no prettiesiskā labuma apmēra un mērķa gan prettiesiskā labuma devējam, gan ņēmējam paredzētas juridiskas sekas. Bargākais sods par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem var būt brīvības atņemšana līdz pat trim gadiem. 

Jau ziņots, ka KNAB sākotnēji inkriminēja vienai personai iepriekšminētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanu. Trim citām kriminālprocesā iesaistītajām personām tiek inkriminēta iespējama prettiesisku labumu došana, savukārt vēl vienai personai - prettiesisku labumu došanas atbalstīšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas