Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Lūdz ziedot smagi slima bērna uzturam

Mazajam Arkādijam Britikovam ir 10 mēneši. Viņam ir konstatēts atopiskais dermatīts smagā formā – mazuļa seju, galvu un visu ķermeni klāj alerģiski izsitumi, kuri visu laiku niez un sāp. Puisītis visu laiku raud, slikti guļ un ēd, tādēļ atpaliek attīstībā un neuzņem pietiekoši svaru. Lai izglābtu šo bērniņu, ir nepieciešama dārga specializētā medicīniskā pārtika Neocate, kurai mēnesī ir vajadzīgi 500 latu. Jaunajai vientuļai māmiņai nav tik daudz naudas.

Arkādija mamma Kamila ir pavisam jauna, viņai ir tikai 20 gadu.  Piedzimstot, viņas bērniņš bija vesels un dzemdības noritēja normāli, un arī pirmos divus dzīves mēnešus Arkādijs attīstījās normāli, labprāt ēda mātes pienu.

Drīzumā jaunajai māmiņai pazuda piens, ko izraisīja pārciestais stress – bērna tēvs pameta jauno ģimeni un devās uz Lielbritāniju, kad Kamila vēl atradās dzemdību namā. Jaunajai māmiņai pat nebija kur dzīvot, un bija steidzami jāatrod jebkāds miteklis. 

Kad dēliņam parādījās veselības problēmas, Kamila nekrita izmisumā un cīnījās ar likstām. Viņa atrada un noīrēja dzīvokli ar daļējām ērtībām. Viņa nevarēja barot savu dēliņu ar krūti, tādēļ sāka izmantot parastos bērnu pārtikas maisījumus, uz kuriem bērniņa organisms reaģēja neparasti – uz ādas parādījās alerģiski izsitumi. Māmiņa izmēģināja dažādus maisījumus, bet alerģija nepazuda, tikai pastiprinājās.

Turklāt bērniņam atklāja bronhiālo astmu, un četru mēnešu vecumā zīdainītis nokļuva reanimācijas nodaļā ar akūtu lēkmi. Kopš tā brīža viņam nepārtraukti ir jālieto zāles, lai lēkmes neatkārtotos.

Alerģiskie izsitumi visu laiku niez, un mazulītis visu laiku kasa ādu līdz pat asiņainām brūcēm, neskatoties uz to, ka māmiņa apstrādā ādu ar īpašajām ziedēm.

Niezes dēļ mazulīša dzīve ir kļuvusi par mocībām, tādēļ viņš maz ēd un maz guļ, neuzņem pietiekoši svara un jau sāk atpalikt attīstībā: bērniņš vēl nav sācis rāpot, neprot sēdēt un nerunā.

Māmiņa vērsās pie ārstiem, un sešu mēnešu vecumā viņas dēliņu hospitalizēja Jelgavas slimnīcā, kur arī noteica diagnozi – atopiskais dermatīts smagā formā. Vēlāk mazais Arkādijs vairākas reizes tika hospitalizēts Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā Rīgā, taču ārstēšana dod tikai īslaicīgu atvieglojumu un krēmi un ziedes nepalīdz.

Ārsti ir pārliecināti, ka bērniņu var glābt tikai ar labu kopšanu un barošanu ar medicīnisko pārtikas maisījumu Neocate. Šāda medicīniskā pārtika būs nepieciešama Arkādijam līdz divu gadu vecumam. Tiek lēsts, ka līdz šim vecumam tiks panākta veselības stāvokļa uzlabošanās.

Viena šādas medicīniskās pārtikas Neocate burciņa maksā 31,89 latus, un mēnesī bērniņa barošanai ir nepieciešamas 16 burciņas. 

Pārtikas nodrošināšanai šim bērniņam ir vajadzīgi 6122,40 lati.

Mātei nav iespējas atrast tik lielu summu, jo viņas ienākumi šobrīd ir tikai 150 lati mēnesī, kurus viņa saņem kā pabalstu bērna kopšanai un sociālā dienesta pabalstu. Šobrīd māmiņa jau ir sagatavojusi visus dokumentus, lai noformētu bērnam invaliditāti.

Šai jaunajai ģimenei ir ļoti vajadzīgs Jūsu atbalsts un palīdzība, lai izdzīvotu un izārstētu bērniņu. Kopumā ir vajadzīgi 7434,40 lati.

Lūdzam Jūs palīdzēt mazajam bērniņam cīņā ar slimību, ziedojot.

Zvanot pa tālruni 9 000 6782 (maksa par zvanu – Ls 1,00), Jūs ziedosiet Ls 0,88 nepieciešamās specializētās medicīniskās pārtikas iegādei šim mazulim.

Lai Arkādijs varētu saņemt dzīvībai un attīstībai tik ļoti svarīgo medicīnisko pārtiku, Jūs varat ziedot līdzekļus, veicot pārskaitījumu uz zemāk norādītajiem bankas kontiem, maksājuma mērķī ierakstot „Veselības fonds: Arkadijam Britikovam”.

Rekvizīti:
Nosaukums: Biedrība "Sociāli nozīmīgu projektu centrs "Varonis""
Reg. Nr: 40008142130
Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050
-SWEDBANK- Swift : HABALV22
LV56HABA0551025632423
-NORDEA- Swift : NDEALV2x
LV50NDEA0000083204700
-DNB- Swift : RIKOLV2X
LV79RIKO0002013211470
-CITADELE- Swift : PARXLV22
LV94PARX0013419570001

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas