Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

LZP valde atbalsta Belēviča iniciatīvu par ātrās palīdzības automašīnu pirkšanu

Latvijas Zaļās partijas (LZP) valde pirmdien vienojās atbalstīt veselības ministra Gunta Belēviča (ZZS) iniciatīvu par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) transporta nodrošinājumu, neizmantojot ārpakalpojumu, informē LZP biroja vadītāja Līga Bulmeistere.

"Balstoties uz Valsts kontroles NMPD veiktās revīzijas starpziņojumu, esmu iedziļinājies šajā jautājumā un nonācis pie secinājuma, ka valstij pašai ir daudz izdevīgāk nodarboties ar neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojuma sniegšanu Rīgā, gluži tāpat kā NMPD to dara pārējā valsts teritorijā. Jau pašlaik veicam pasākumus, lai pēc iespējas ātrāk izsludinātu konkursu par jaunu 40 ātrās palīdzības automašīnu iegādi līzingā, lai jau no 2015.gada 1.maija valsts pati varētu sniegt šo pakalpojumu visaugstākajā kvalitātē arī rīdziniekiem," norāda Belēvičs.

LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, komentējot LZP valdes lēmumu, norāda, ka "veselības ministra Belēviča priekšlikums ir drosmīgs un ikviena Latvijas iedzīvotāja interesēs, tāpēc paldies LZP valdei, kura viennozīmīgi pauda atbalstu ministra virzītai iecerei". 

Kā ziņots, Belēvičs uzskata, ka no konkursa jāatsakās, mašīnas jāpērk pašam dienestam un pašam jānodrošina transporta pakalpojums. "Mēs tos riskus apzināmies. Mums ir rezerves mašīnas, tās var sakārtot, ar tām var braukt. Tas, ka paliekam bez palīdzības - tāda situācija neveidojas," 7.decembra Latvijas Televīzijas raidījumam De facto norādīja ministrs.

Jau vēstīts, ka Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisija 3.decembrī vienbalsīgi vienojās vērsties valdībā, lai atbalstītu Veselības ministrijas (VM) nostāju iegādāties NMPD automašīnas Rīgas reģionam par valsts budžeta līdzekļiem, nevis izmantot ārpakalpojumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas