Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mainīsies vieglo automašīnu vadītāja apliecības iegūšanas eksāmens

No 2. septembra Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) B kategorijas vadīšanas eksāmena figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā" tiks izpildītas ceļu satiksmē, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā", kas līdz šim tika izpildītas slēgtā laukumā, turpmāk būs jāizpilda ceļu satiksmē, to izpilde tiks iekļauta kopējā eksāmena novērtējumā.

Šie braukšanas elementi netiks speciāli izdalīti. Braucot ceļu satiksmē uz šaura ceļa būs raiti un, nekavējot satiksmi, jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā, izmantojot atpakaļgaitu. Tāpat eksāmena maršrutā tiks iekļauta vieta ar kāpumu, kur pretendentam būs, netraucējot satiksmi, jāuzsāk kustība augšupceļā. Minētās izmaiņas vēl vairāk pietuvinās vadīšanas eksāmenu reālajai dzīvei.

Pēc CSDD statistikas datiem B kategorijas vadīšanas eksāmenu ar pirmo reizi nokārto apmēram 44% kursantu, savukārt figūru laukumu ar pirmo reizi nokārto 90% topošo vadītāju.

Top komentāri

Vecsčekists
V
tas, ka blondīnēm (un blondīniem) beidzot būs jāmāk braukt atpakaļgaitā, tas protams ir varens sasniegums. Es ieteiktu topošā autovadītāja medicīniskajā pārbaudē lielāku nozīmi piešķirt psiholoģiskajam stāvoklim, nevis pietikt ar formālu pārbaudi par atrašanos (ne-atrašanos) psihiatra-narkologa uzskaitē.
psihiatrs
p
Kopumā nebūtu slikti veselības pārbaudes veikt reāli, nevis "formāli".
viadukts
v
Gribu pateikt gaišu un milzīgu paldies eksaminētājam, kurš strādāja Jēkabpils CSDD ap 2008. g. par sapratni kādai jābūt pareizai braukšanai. Pirms mācijās kursos un lika tiesības citā pilsētā sieva. Ar braukšanas prasmju apgūšanu negāja ātri, tāpēc ārpus obligātajām braukšanas stundām papildus mācija gan instruktors gan es (profesionāļa stāžš >30g.). Pēc dažiem mēnešiem tiesības tika iegūtas. Meitai tiko pēc 18 g. braukšana padevās labāk. Lai lieki netērētu naudu braukšanas apmācībai nolēmu viņu iemācīt tā, lai pietiek ar obilgātajām braukšanas stundām. Pēc padzenāšanas pa Rīgas satiksmi, vietējais instruktors uztaisīja debīliķa paniku, ka es esmu pilnībā sačakarējis viņas braukšanu un tagad viss ir jāpārmāca. Aiz dusmām kopā ar meitu aizbraucu pie Jēkabpils CSDD instruktoriem/ekzaminētājiem lai noskaidrotu vietējā instruktora histērijas reālo pamatu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas