Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mediķu arodbiedrība vēlreiz aicina Saeimu nākamā gada budžetā veselības aprūpei piešķirt papildu 23 miljonus eiro

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) vēstulē Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA) vēlreiz aicina parlamentu nākamā gada budžetā piešķirt veselības aprūpei 23 miljonus eiro, lai kopumā medicīnai tiktu atvēlēti 3,25% no iekšzemes kopprodukta (IKP).

LVSADA vadītājs Valdis Keris vēstulē atsaucas uz Eiropas Komisijas ieteikumiem Latvijai līdz 2020.gadam finansējumu medicīnai palielināt līdz 4% no IKP pretēji 3% no IKP 2015.gadā. Lai ticami sāktu uz to virzīties, nākamgad finansējuma apmēram jāsasniedz vismaz 3,25% no IKP, līdz kuriem budžeta projektā jau paredzētajiem vairāk nekā 60 miljoniem eiro pietrūkst vēl 23 miljoni eiro, uzsvēra Keris.

Vienlaikus mediķu arodbiedrība pārmet, ka Mūrniece pēc pēdējās protesta akcijas septembra beigās solīja organizēt tikšanos ar mediķiem jau tuvākajā laikā, savlaicīgi informējot par apspriežamajiem veselības aprūpes budžeta papildināšanas variantiem. Diemžēl nedz priekšlikumus, nedz aicinājumu uz sarunu LVSADA nav saņēmusi joprojām, norāda Keris.

Arodbiedrībā uzskata, ka "veselības aprūpes bēdīgo stāvokli patlaban nesaredz tikai Saeimas koalīcija". Tāpat tiek norādīts uz jaunākajiem Baltic International Bank barometra datiem, ka vairāk nekā divas trešdaļas Latvijas iedzīvotāju kā prioritāti nākamā gada budžetā vēlas redzēt veselības aprūpi.

Līdz ar to mediķu arodbiedrība aicina Saeimu vēl rast iespēju nākamā gada budžetā piešķirt veselības aprūpei minētos 23 miljonus eiro, lai kopumā medicīnai tiktu atvēlēti 3,25% no IKP.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas